![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Najpierw powiem, że nie wiem jak nazwać swój problem dla tego używając najprostszego z możliwych języków wyjaśnię o co chodzi (przepraszam za niefachowe nazewnictwo) Mam (wraz z znajomymi) sieć lokalną. Główny serwerek udostępnia internet ale też i przechowuje dane (całkiem sporo danych). Założyłem kilka tematycznych kont (miedzy innymi): Cytat ~textures1 ... ~textures7 ~mapy_HDRI ~materials ~siatki itp Jak widać wszystko pod kontem grafiki. Problem w tym, że musiałbym dołączyć dodatkowy dysk bo zaczyna brakować miejsca. Jak teraz zrobić by np konto "~textures3" korzystało z swojego folderu jak i folderu na dysku domontowanego "/dane/dysk2" W ostateczności może wystarczyło by mnie naprowadzić jak mieć konta z katalogu HOME na 2 lub więcej dyskach? Niestety zakup przyzwoitego serwerka nie wchodzi w rachubę (wykosztowaliśmy się licencje na Maxona Cinema). Zatrudnienie przyzwoitego informatyka też odpada (patrz to w poprzednim nawiasie ![]() Wybaczcie jeszcze raz bo naprawdę nie wiem nawet jakich słów użyć by jak każdy przyzwoity człowiek użyć goglownicy -------------------- Watashitachi omoide ni make tano ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak teraz zrobić by np konto "~textures3" korzystało z swojego folderu jak i folderu na dysku domontowanego "/dane/dysk2" ale w czym tak na prawde jest problem? przeciez user moze korzystac z kazdego katalogu do ktorego ma dostep. ustaw odpowiednie prawa dla /dane/dysk2 i po sprawie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie precyzyjnie się wyraziłem chodziło mi o to by strona WWW (a tego jak widzę nie napisałem) postawiona na koncie mogła korzystać z dysku konta i dysku podmontowanego.
Normalnie wszystko działa na zasobach udostępnianych (NFS i SMB) ale zażyczono sobie by zbiory grafik (tekstur i podkładów) były dostępne przez galerię na WWW (nie pytajcie po co, bo sam nie wiem) -------------------- Watashitachi omoide ni make tano ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamontuj drugi dysk w pustym podkatalogu z tym teksturami
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
O przenajświętszy procesorze! jaki ja jestem
![]() Całkiem o tym zapomniałem. Dzięki WIELKIE Po co ja się tyle produkowałem ![]() -------------------- Watashitachi omoide ni make tano ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:31 |