![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatniego czasu mam trochę problemów z ustanowiem odpowiedniego kodowania dla bazy przez phpmyAdmin, problemy pojawily sie przy zmianie serwera (hostingu), i tak jedno zasadnicze pytanie czy moze to być wina ustawien serwera ? (LAMP, cPanel) i jeszcze kilka innych pytan: - Czy ustawienie jezyka w phpmyadmin ma wływ na kodowanie - oczywiscie w momencie zrzutu bazy lub uzupełnienia ? - Co to jest MySQL connection collation (tu mam ustawione Latin2bin) - MySQL charset: ustawione mam na UTF-8 Unicode (utf8) podczas zrzutu bazy i wrzutu na nowy serwer caly czas sie krzaczy, probowalem juz ustawiac porownanie zapytan na utf8 lub rozne latin2 nic , caly czas to samo. Jak powinno byc ustawione prawidłowo ? -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworz tabele, ustaw na latin2, a dopiero potem wrzuć dane...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:08 |