![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem mam plik z wyeksportowana bazą, którą muszę zaimportować na local, problem polega na tym, że plik ma 2 GB rozbicie go na mniejsze części nie ma sensu, a z lini poleceń też mi nie działa Cytat mysql -u root -p krasnal baza < baza.sql co robie źle Ten post edytował php programmer 8.11.2006, 11:12:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stawiasz spacje po -u i -p Nie całkiem, bo: 1. Po parametrze -u można zostawić spację 2. nawet wyraźne poproszenie o hasło nie zatrzymuje wykonania tego skryptu, wykona się normalnie jak użytkownik poda hasło. Co do problemu 2 GB to: 1. Rozdziel tabele na typ MERGE 2. Zmien typ na InnoDB |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy probowales użyć mysqlimport lub w konsoli wpisać
to raz, po drugie czemu masz ograniczenie do 2 GB ? Używasz FAT16 ? FAT32 moze uzywac plikow do 4.2 GB jesli dobre pamietam, dla NTFS'a nie znam ograniczen. Pod ext3 tez nie powinno byc problemu. Masz windowsa czy Linuxa ? Jesli linux to moze takie polecenie systemowe Kod cat sql.gz | gunzip | mysql -u root -p test gdzie 'test' to baza danych sql.gz to spakowany plik sql, niepamietam jedynie jak jest wyciszanie tego co leci w konsoli ale to musial bys poszukac. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/Rkingsmiley.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod cat sql.gz | gunzip | mysql -u root -p test gdzie 'test' to baza danych sql.gz to spakowany plik sql, niepamietam jedynie jak jest wyciszanie tego co leci w konsoli ale to musial bys poszukac. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/Rkingsmiley.png) Kod cat sql.gz | gunzip | mysql 2>&1 1>/dev/null -u root -p test
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:54 |