![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z weryfikacja uzytkownika, mianowicie robie system logowan po zalogowaniu kazdy uzytkownik tj. root user są przekierowani do dwóch róznych szablonów nie wiem ale nie chce mi to chodzić:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A gdzie tu masz przekierowanie? Pomine juz fakt, ze ten kod:
Przy poprawnej weryfikacji usera nigdy nie dojdzie do tych echo user i admin, bo masz return, ktory konczy wykonywanie funkcji. No, ale moze to efekt zamierzony ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
według mnie najlepiej zastosować wzorzec fabrykę poza tym zastosować strukturę taką
abstract class Person{} class User extends Person{} class Admin extends Person{} I użycie wyjątka w twoim kodzie jest niewłaściwie...inaczej mówiąc nadmiarowe, przy tak błachym błędzie stosuj klasyczne if-else Poza tym lepiej od razu w zapytaniu sql sprawdzić hasło i login(ustaw go na unique, bo co się staie, gdy będzie dwóch użytkoników o takich samych loginach i hasłach?, chyba, że przy zakładaniu konta już tego pilnujesz), poza tym w konstruktorze używasz switcha, kontruktor raczej używa się do inicjalizacji zmiennych, metod, obiektów naprzykład przy kompozycji, a nie używasz właściwie jako metody klasycznej to takie moje uwagi, poprostu chce ci pomóc a nie krytykować, sam często tu się radzę i dobrych rad słucham ![]() Ten post edytował marast78 8.11.2006, 14:36:10 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 17:12 |