![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór,
Piszę w sprawie następującego problemu. Od jakiegoś czasu staram się skonfigurować ściąganie pliku z zewnętrznego serwera na swój w oparciu o manual. Jednak okazuje się, że bez waszej pomocy się nie obejdzie.
Komunikat z konstrukcji warunkowej: FTP upload has failed! Wydaje mi się, że problem jest ze zmienną $source_file, ponieważ jeżeli przypisałem do niej np. "plik.exe", plik ten zapisał się na serwer ... z tą różnicą, że miał zero 0 kb. Problemów z połączeniem nie ma, bo sprawdzam to przed wykonywaniem wklejonego powyżej polecenia. Będę wdzięczny za wszelkie rady, które pomogą mi posunąć się trochę do przodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak? I jeszcze zmień na:
Ten post edytował nexis 7.11.2006, 23:29:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, za pomoc, ale niezbyt to okazało się pomocne, bo nadal nic się na serwer nie zapisuje. Myślałem, że to przez zbyt duzy rozmiar poprzedniego pliku. Ale zmieniłem ścieżkę na tą do mniejszego [najpierw testowałem 300 kb, potem 1 mb] i nic się nie zmieniło.
Po zastosowaniu Twoich rad, efekt wygląda tak: http://www.francuskapilka.com/przesylanie.php/ . Przedtem efekt był uboższy o ten ciąg znaków, które jak się domyślam, powstały z programu, który chcę przegrać na serwer. Czy być moze fakt, ze nie chce się ten plik zapisać, jest spowodowany niezapisywalnością tego pliku ? Bo chyba konstrukcja
zła nie jest do uploadowania pliku z zewnętrznego serwera na swój ? Edit: Używałem zamiast ftp_put, ftp_get, ale to samo. Ten post edytował Koniczynka 8.11.2006, 21:49:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:40 |