![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Brodnica :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chce aby osoba, ktorej prowadze strone miala mozliwosc czesciowo samodzielnie ja aktualizowac. Strona poswiecona jest tenisowi stolowemu. "Klient" ma we wlasnym sakresie aktualizowac klasyfikacje generalna. Zrobilem formularz do przesylania danych i skrypt zapisujacy te dane w pliku *.txt Pytanie brzmi: "Jak teraz wstawic poszczegolne dane (imie i nazwisko oraz ilosc zdobytych punktow) w odpowiednie komorki tabeli wynikow ? " Sa stworzone oddzielne zmienne dla imienia i nazwiska ( $nazw1, $nazw2 etc. ) oraz oddzielne dla punktacji ( $pkt1, $pkt2 etc. ) W pliku kazda zmienna zapisywana jest w oddzielnym wierszu: $nazw1 $pk1 $nazw2 $pkt2 . . . $nazwn $pktn Wiem, ze można odczytywac dane wiersz po wierszu, ale nie bardzo wiem jak to wykorzystac w tym przypadku. Poniewaz tanela ma dwie olumny: Zawodnik i Punkty Ma ktos jakis pomysl jak umiescic poszczegolne dane w odpowiednich komorkach ? Pzdr ![]() -------------------- Uważaj na ludzi, którzy sie nie śmieją - są niebezpieczni!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja file()" title="Zobacz w manualu php" target="_manual zczytujesz zawartosc pliku do tablicy.
tyle roznych wpisow bedzie znajdowac w pliku. pozniej juz tylko lecisz pętl i wyswietlasz dane Ten post edytował venomz 7.11.2006, 00:17:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze lepszym sposobem bedzie inne zapisywanie tego w pliku.
Kod Janek;Kowalski;1pt;4pt Iksik;Iksinski;3pt;5pt itp A pozniej zczytujesz linie pliku chociazby przez fget() i do zastosowanej lini stosujesz explode(). Poczytaj o obydwu funkcjach w manualu php.net -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:18 |