![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Jeden z naszych najnowszych projektów dla strony jednego z największych w Polsce dostawców prasy + mały sklepu internetowy.
Co o nim sądzicie? http://mentax.pl/demo/franpress.pl/index.php/about -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, spodziewałem się, że Ty już akurat naczytałeś się sporej ilości ocen na tym forum :-)
1) nie służy do robienia marginesów. Do tego mamy margin w CSS 2) IMO zbyt mała odległość między tekstami z lewej i prawej kolumny pod "Zapraszamy również do" 3) img/icons/drukuj.gif to chyba obrazek bez tekstu. Więc skąd alt="Drukuj artykuł"? Podobnie z kilkoma innymi 4) Ehhh Cytat <div style="position:absolute;left:0;top:0; visibility: hidden ">
słowa kluczowe </div> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a dawno ocen nie dostałem, więc nie można o sobie dać zapomnieć
![]() 1. heh - zazwyczaj ![]() 3. Chyba nie rozumiem. Przecież parametr alt jest wymagany praktycznie dla wszystkich grafik. 4. ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Graficznie podoba mi się, prosto czytelnie. Niestety pod Operą ( 9 ), nie wyświetla mi się górna część strony ![]() ![]() Pozdrawiam :] -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro obchodząc patent EOLAS używasz JavaScriptu do osadzania dokumentów swf na stronie. To przynajmniej zatroszczyłbyś się o alternatywną treść (w tym przypadku całe menu!!!!!) dla przeglądarek bez obsługi JS lub bez zainstalowanej wtyczki flasha.
Ten post edytował LBO 7.11.2006, 22:24:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
świetnie - 9.5/10 !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie - bez zastrzeżeń, oprócz jednego - osobiście nie znoszę dźwięków w menu... no ale to oczywiście nie wpływa na obiektywną ocenę projektu - 10/10
@DeyV - celowe zastosowanie spacji nierozdzielnej - a i owszem jest - na każdej mojej stronce stosuję skrypt, który robi coś takiego z pojedyńczych liter:
Po co takie coś? Otóż pojedyńcze litery nie zostają nigdy na końcu linii - a to jest w sumie chyba błędem stylistycznym.... np. w Twoim projekcie jest zdanie: "W przeciągu ośmiu..." co trochę dezorientuje - przynajmniej na moment. -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. heh - zazwyczaj Np. na mojej stronie przy wyświetlaniu liter alfabetu i ilości pozycji, których tytuł zaczyna się od tej litery.![]()
3. Chyba nie rozumiem. Przecież parametr alt jest wymagany praktycznie dla wszystkich grafik. Tak, ale alt ma zawierać tekst alternatywny na wypade nie wyświetlenia się obrazka. A więc mają być to te słowa, które są umieszczone w graficzce. W przypadku Twojej ikonki słów tam nie ma, więc alt powinien być ustawiony na pusty. Jeśli chcesz dodatkowo opisać jakiś link to użyj title.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co złego jest w alt="Drukuj" na obrazku drukarki? To jak dasz swoją mamę (bez napisów) na stronę, to nie dasz alt="mama"?
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Heh - chyba napisałem nie do końca po polsku, o co mi chodziło.
Oczywiście znam zastosowanie twardej spacji. Chciałem spytać, gdzie zdarzyło mi się skorzystać z twardej spacji w celu symulacji marginesu. (bo staram się tego unikać, więc zaskoczyło mnie takie spostrzeżenie ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Ale co złego jest w alt="Drukuj" na obrazku drukarki? To jak dasz swoją mamę (bez napisów) na stronę, to nie dasz alt="mama"? Nie dam. Przeczytaj kilka artykułów o img i alt. W razie wątpliwości wtedy zacznij dyskusję :-) Heh - chyba napisałem nie do końca po polsku, o co mi chodziło. Oczywiście znam zastosowanie twardej spacji. Chciałem spytać, gdzie zdarzyło mi się skorzystać z twardej spacji w celu symulacji marginesu. (bo staram się tego unikać, więc zaskoczyło mnie takie spostrzeżenie ![]() Hm, patrz że nie mogę teraz znaleźć :-) Sprawdzałem wcześniej stronę główną, znikneło? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem blędów ale natknąłem się tylko na bubel pod badzIEwIEm:
http://mentax.pl/demo/franpress.pl/index.php/ <- tu nie wyświetla obrazka: Kod http://mentax.pl/demo/franpress.pl/img/title/sklep-franpress.gif ![]() Tak chyba nie powinno być ![]() Czepiłem się nieprawdaż? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ prosiłeś o opinie podając tylko adres strony o firmie, więc przedstawiam moje opinie tylko o tej stronie.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:16 |