![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem bardzo początkujący i mam problem, mam coś takiego że w zależności od zawartości zmiennej, która jest przesyłana mteodą post robi się dana czynność np echo itd jest to zrobione w switch ale jak zrobić , żeby otwierał dany adres www w nowym oknie przeglądarki tzn.
case x: ; // zeby to byla instrukcja co otworzy adres np. onet.pl w nowym oknie ? Trochę szukałem no i jest funkca fopen ale gdy jej używam to wczytuje sie tylko pusta strona.... Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja fopen() słuzy do operacji na plikach.
poczytaj sobie ten temat może Ci coś do głowy wpadnie: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=50803 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale nie da rady tego w php? Jakaś funkcja taka żeby otwierała hiperłącze?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, ponieważ php jest językiem SERVER SIDE - więc Ci nie odpali na przeglądarce nowego okna - można to osiągnąc w javascripcie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie tak. myślałem wcześniej nad jakąś kombinacją z include ale nie miałem pojęcia jak otworzyć nowe okno bez użycia javascriptu aż stwierdziłem że nie ma innej metody. musisz daros sobie poradzić bez php
|
|
|
![]()
|
|
czyli mam zrobić w osobnym pliku skrypt java script żeby otwierał noew okno a potem w tym pliku z warunkami go includować ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt zawsze includujesz na początku strony, a tylko wywołujesz w momencie spełnienia warunku.
|
|
|
![]()
|
|
ale po co. najłatwiej tak jak pisałeś albo zamiast include wstawić odrazu skrypt otwierający nowe okno żeby się nie bawić w kolejny plik.
|
|
|
![]()
|
|
Mniej więcej mam taki kod jak wyżej. Tylko mam problem jak ma wyglądać ten skrypt że by otwierał nowe okno, bo nigdzie nie moge znaleźć?? Z góry dziękuje za hego podanie. Ten post edytował daros 7.11.2006, 20:21:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o javascripcie i window.open()
|
|
|
![]()
|
|
Mam cos takiego ale mi to nie działa, dlaczego ?
Ten post edytował daros 7.11.2006, 21:10:20 |
|
|
![]()
|
|
Jakieś zauważalne różnice? Przeczytałeś cokolwiek o window.open() ? Słyszałeś o parametrach ? Cytat name [, features] Pozdrawiam Ten post edytował Amorph 8.11.2006, 09:11:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam.
Co prawda jest to forum przedszkole, ale bez przesady. O otwieraniu okienek jest można poczytać w pierwszym lepszym kursie. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:56 |