![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam następujący problem. oto kod:
chciałbym żeby brało pod uwagę przy sprawdzaniu wszystkie wpisane loginy. myślę żeby poprostu wstawić w miejsce znaków zapytania przedział gdzie maksymalna liczba będzie ilością loginów wpisanych ale nie wiem jak zrobić ten przedział. proszę o pomoc. jeżeli ktoś ma inne rozwiazanie tego problemu to chętnie zobaczę. Ten post edytował Chemiq 6.11.2006, 18:17:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A o in_array slyszal? Jak nie slyszal to niech poczyta:
http://pl.php.net/manual/pl/function.in-array.php i nie kombinuje ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ano nie słyszał
![]() dzięki. teraz to już bez problemu ![]() a tak już dodatkowo to jak zrobić wspomniany już wcześniej przedział żeby np. sprawdzić czy liczba znajduje się w danym przedziale bo stworzenie tablicy i wypisywanie wszystkich liczb jest raczej nieefektywne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...jak zrobić wspomniany już wcześniej przedział żeby np. sprawdzić czy liczba znajduje się w danym przedziale bo stworzenie tablicy i wypisywanie wszystkich liczb jest raczej nieefektywne
Ten post edytował LBO 7.11.2006, 18:03:19 |
|
|
![]()
|
|
no spoko. tak to ja wiem że się da bo to się poznaje na poziomie instrukcji warunkowych. a nie da rady krócej?
mam na mysli coś takiego jak w matematyce zapisuje się przedziały, np. <3;8> (przedział obustronnie domknięty od 3 do 8). chcę żeby to było funkcjonalne i żeby nie trzeba było z tymi warunkami się bawić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...chcę żeby to było funkcjonalne i żeby nie trzeba było z tymi warunkami się bawić Od tego masz tworzenie własnych funkcji. A jezeli chcesz krócej i bez warunków to:
edit: Dodam, że jeżeli chcesz uzywac zapisu matematycznego (by ułatwić sobie zycie) to musisz stworzyć parser. Ten post edytował LBO 7.11.2006, 18:30:45 |
|
|
![]()
|
|
aha. czyli jednak trzeba go zrobić. to sie pobawię. dzięki za odpowiedź
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:52 |