![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczalem pisac mini wyszukiwarke i mam problem z kodowaniem, rozne strony maja rozne kodowania (iso, utf, win) i teraz mam problem jak to wszystko zapisac w bazie zeby pozniej wszystko sie dobrze wyswietlalo, jakie mam ustawic kodowanie w db i jaka metode porownywania napisow? Prosilbym rownierz o jakies wskazowki czy w pliku ktory odpowiedzialny jest za dodawanie rekordow ma byc ustawione <meta... charset=
![]() ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
unicode teraz jest standardem (UTF-8)
-------------------- Ciapson
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie tak ustawilem, kodowanie w calym php myadmin jest ustawione na utf-8 metody porownywania napisow wszedzie sa na utf8_unicode_ci a jak skrypt dodaje do bazy nowe linki to ucuna np tytul, jak mam "dodaj stronę do katalogu" to on dodaje "dodaj stron" w skrypcie probowalem dodawac <meta ...charset=...> set names i dalej to samo :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj utf_polish_ci
-------------------- Ciapson
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:42 |