![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2004 Skąd: Niemcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem ze skryptem wysylajacym maile za pomoca smtp. skrypt pochodzi ze strony http://www.tutorialized.com/tutorial/Sendi...sing-SMTP/12680
wyswietlilem zawartosc $logArray za pomoca var_dump i otrzymalem taki wynik: array(10) { ["connection"]=> string(43) "Connected: 220 XXXXXXXXXX ESMTP " ["authrequest"]=> string(18) "334 VXNlcm5hbWU6 " ["authusername"]=> string(18) "334 UGFzc3dvcmQ6 " ["authpassword"]=> string(28) "235 2.0.0 OK Authenticated " ["heloresponse"]=> string(26) "250 XXXXXXXXX" ["mailfromresponse"]=> string(61) "250 2.1.0 XXXXXXXXXX... Sender syntax Ok " ["mailtoresponse"]=> string(45) "250 2.1.5 XXXXXXXXX... Recipient ok " ["data1response"]=> string(46) "354 Start mail input; end with . " ["data2response"]=> string(0) "" ["quitresponse"]=> string(0) "" } XXXXXX zaslonilem adresy email i nazwy domen. czy moze mi powiedziec czy cos jest zle?? wydaje mi sie ze cos powinno byc w ["data2response"]=> string(0) "" ["quitresponse"]=> string(0) "" ,ale pierwszy raz robie skrypt wysylajacy maile i nie wiem jakie powinny byc odpowiedzi. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak poza tym to co się dzieje? Napisałeś tylko co daje jakaś zmienna ale nic na temat co się dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2004 Skąd: Niemcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt wykonuje sie caly niby wszystko wporzadku, tak jakby mail zostal wyslany tylko te dwa elementy sa puste wydaje mi sie ze w data2response jest odpowiedz serwera na wyslane dane do maila a w quitresponse odpowiedz na wyjscie no i one sa puste wiec jakby cos bylo nie tak. Nie znam sie jeszcze na tyle na wysylaniu mail za pomoca smtp zeby samemu dojsc o co chodzi. napewno caly skryp sie wykonuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie wygląda dobrze więc chyba nie będę ci w stanie pomóc..
Ja używam phpmailer. Tam jest bardzo dobry debug więc jak coś nie działa to szybko o tym wiem. Porównałem kody i wygląda na to że zapytania do serwera są w porządku. Nie wiem dlaczego nie ma odpowiedzi. Powinna jakaś być. Ale tu nie jestem zbyt mocny więc nie pisze więcej głupot ![]() |
|
|
![]()
|
|
probowalem phpmailer ale nie wiem w ktorym pliku konfiguruje sie nazwe konta haslo i inne parametry. gdy wykonywalem test we wszystkich 15 testach mialem niepowodzenie :/. Dlatego zaczalem szukac innych rozwiazan. teraz jeszcze raz przejzalem pliki phpmailer i znalazlem
![]() ![]() Ten post edytował micz84 5.11.2006, 01:06:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Wszystko jest tam dość dokładnie opisane. Pozatym mają w miarę dobrą dokumentacje na stronie projektu. |
|
|
![]()
|
|
teraz mam problem z phpmailerem wpisalem wszystkie dane ale nie przechodzi zadnego testu
we wszystkich wypisuje: Language string failed to load: recipients_failedmicz84@interia.pl, e-mail a na koniec You must provide at least one recipient email address. -------- Language string failed to load: provide_address Juz wszystko OK Polesender zle ustawilem ![]() Ten post edytował micz84 5.11.2006, 13:04:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:20 |