![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
stworzyłem sobie w mysql tabele tabela newsów
tabela uzytkowników (uwierzytlenianie)
formularz logowania
po zalogowaniu (gdzie prawidłowo umieszczec $zmienna=$_POST('zmienna') przed session_start(); czy po ![]() jak w kodzie powyzej zrobic zabezpieczenia typu > kod ponizej ![]()
i sprawa która mnie najbardziej zastanawia ... jak w zapytaniu dodac uzytkownika ktory zalogowal sie do sesji ? chodzi mi o to ze jak ktos sie zaloguje i napisze newsa to oprocz tekstu, tytulu i daty chcialbym miec jeszcze kto napisal tego newsa czyli uzytkownika ktory sie zalogowal ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Raz dodaj sobie pole autor do tabeli z newsami
Dwa :
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodalem autor char (40)
i niestety zapytanie jest zle.... ![]() przerpaszam nie odswierzyłem ... wszytsko jest ok .. dzieki!! ![]() teraz te zabezpieczenia jak porobic w kodzie powyzej... chcialbym zeby wszystko bylo w jednym pliku zeby nie bylo potrzeby tworzenia 2 (tzn w jednym pliku zeby bylo dodanie newsa i wskazywanie bledów ze np. pola nie zostaly wypelnione) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:29 |