![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was serdecznie!
Mam pewien problem dot. sesji, otóż Po podaniu prawidłowych danych, skrypt zapisuje do "admin", wartość TRUE. Następnie, chciałbym, aby następny plik odczytywał te dane, i jeżeli admin nie ma wartości TRUE wtedy, przekierowywał na stronę logowania. Mój skrypt wygląda następująco: login.php check_login.php
Tutaj napisałem skrypt sprawdzający, czy użytkownik jest zalogowany:
Plik ten includuje w każdym plik, w którym chcę zabezpieczyć dostęp. Niestety skrypt nie działa. Dlaczego? Otóż nawet, gdy sesja nie została utworzona, lub podane zostały błędne dane, niestety, zawsze strona się wykonuje, a nie powinna. Proszę o pomoc! Ten post edytował NeRoK 1.11.2006, 16:37:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj napisałem skrypt sprawdzający, czy użytkownik jest zalogowany:
Dodaj po headerze exit tak jak zrobiłem powyżej i wtedy zobacz. Jeżeli dalej będzie źle to będziemy myślec ![]() -------------------- System Sprzedaży Internetowej Syspin: www.syspin.pl
Moja strona: www.tulikowski.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech, no i niestety to samo nadal :-(, tak PS:
Apache/2.2.3 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8d mod_autoindex_color php/5.1.6 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zmien
na
i w drugim tak samo -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Działa, dziękuje Ci bardzo
![]() Mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego $_POST a nie $_REQUEST? IMHO to przecież tablica $_REQUEST przechowuje takie dane... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Tablica $_POST zawiera dane przekazane do skryptu metodą POST. Natomiast tablica $_REQUEST zawiera dane pochodzące z ciasteczek, sesj
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:40 |