![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z zapytaniem
Blad: #1054 - Unknown column 'p.id' in 'on clause' I nie wiem dlaczego jest zle, na kompie mi chodzi wszystko poprawnie, a na serwerze nie. Wczesniej mialem podobny problem i poprostu zmienilem kolejnosc tabel w "FROM", ale tutaj gdy mam ON porownywanie do 2 komurek z 2 roznych tabel to juz nie wiem jak to poprawic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unknown column 'p.id' - nieznana kolumna sprawdź czy masz na pewno dobrą strukturę.
-------------------- [gg:8166107][jid:mmatheww@jabberpl.org][mail:mat.wojcik[at]gmail.com][www: http://mwojcik.pl]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strukture mam dobra,
moze dam wyglad 3 tabel o ktore tutaj sie rozchodzi:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednak nie podales struktury wszystkich tabel..
|
|
|
![]()
|
|
jednak nie podales struktury wszystkich tabel.. Ale blad jest z p.id czyli tabela fc_postacie_profil. Ale moge oczywiscie podac i reszte:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że problem wynika z prawidłowości, którą zauważyłem, tzn.:
Przy joinie, kolumny, po których joinujesz (czyli znajdujące się w ON) zostają wyrzucone z końcowego rezultatu. Dlatego twój błąd moim zdaniem dotyczy p.id, które umiejscowione jest zaraz za poleceniem SELECT. na twoim miejscu spróbowałbym odwołać się do kolumny s.id, albo w ogóle pokombinować w inny sposób. Nie wiem też ile prawdy jest w moich dociekaniach ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 07:56 |