![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Więc do rzeczy. W książce "CSS według Erica Meyera, kolejna odsłona" jest bardzo fajne rozwiązanie rozwijanego menu(rozdział 6). Kiedy potrzebuję takiego sięgam właśnie do tej książki.
Teraz robię coś po koleżeńsku no i "zleceniodawca" wymyślił sobie że menu będzie graficze. Zacząłem modyfikować kod dodałem odpowiednie klasy no i pod ff i operą wszystki podmienia się tak jak chcę a pod IE wszystko się rozwija ale kiedy najeżdżam na jakiś element to jako tło podmienia obrazek podany w ostatniej klasie definiowanej w css a nie w klasie o tej nazwie. Co jest dziwne bo bez howera daje dobre obrazki a są wstawiane tą samą metodą. Trochę zakręciłem więc może pokaże co się dzieje. Tutaj a oto kod za to odpowiedzialny. css:
Może ktoś ma pomysł jak pomóc IE wyświetlać po najechaniu takie obrazki jak ja chcę a nie ciągle ten sam. Pozdrawiam. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE 6 nie respektuje atrybutu hover dla elementów innych niż <a>.
Użyj w tym wypadku javascriptów i atrybutu onmouseover aby otrzymać prawidłowy efekt pod IE 6. Dopierto wersja 7 doczekała się odpowiedniej reakcji na hover... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ech wiem o tym, mam dołączony plik htc i jak zauważyliście IE reaguje na hower tagu li i podmienia obrazek niestety na ten o sotatniej klasy anie dla każdej klasy inny. To jest właśnie mój problem. A js wolałbym uniknąć.
-------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A js wolałbym uniknąć. Cytat ze strony domowej whatever:hover Cytat ...define your own behavior [...] All you really need to know is how to hook up a behavior, and how to use jscript, which for the intended purpose is the same as javascript.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zmienić adresy do obrazków na bezpośrednie (http://poezjaa.info/res/pzrzyciski/obrazek.png) a potem na względne (/pzrzyciski/obrazek.png), cudzyłowy też nie zaszkodzą (albo inne apostrofy: background-image: url("URL");).
Ten post edytował gekon 2.11.2006, 12:43:53 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 21:47 |