![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z warunkami kod wygląda tak
Wyskakuje mi taki błąd Notice: Undefined index: Datat in c:\usr\krasnal\www\cos\test.php on line 16 Jeżeli zamiast $AFR["Datat"] dam np.10 to działa idealnie ,ale jezeli dam zamiast 10 zmienna datat to się kraczy :/ Ktoś może mi wskazać błąd ? Ten post edytował Nostromo 30.10.2006, 12:57:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole a masz w tabeli News pole Datat ? Bo raczej nie masz. pozatym porownanie robi sie przez == a nie przez = -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh właśnie dopiero to zauważyłem
![]() ![]() Pozdrawiam ! kurde zmieniłem na cos takie i ciagle sie kraczy ,a robie to zgodnie z ksiazka ![]()
Chodzi mi o prosty warunek jeżeli $Data jest == bieżącemu czasu ,czyli przykładowo 10.02.06 to wyświetlaj ,jezeli jest != pokaz napis brak zdarzeń ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a w jakiej postaci masz dane date w bazie? walnij se:
i bedzie wszystko jasne. ale takie rzeczy to samemu trzeba sprawdzac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W takiej samej postaci sprawdzałem to już na początku .
Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\cos\test2.php on line 25 A klamry mam identycznie zrobione jak w kompendium php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat W takiej samej postaci sprawdzałem to już na początku . No to skoro w takiej samej postaci, to co ci nie dziala w warunku?Cytat Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\cos\test2.php on line 25 A czego to ma sie tyczyc? kawalek co napisalem nie powinien wywalac bledu.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie błąd mi wywale w linijce elseif ,jezeli usune tą linijke działa idealnie ,ale co z tego ,że działa ,jeżeli nie tak jak powinno
![]() |
|
|
![]()
|
|
Masz bardzo duuuuze problemy z opisywanie problemow. popracuj nad tym.
Masz blad skaldni. poprawka
Na przyszlosc rob wciecia w kodzie, to moze wylukasz blad -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Okej dzięki Ci wielkie.
Mam jeszcze takie małe pytanie dlaczego ,jeżeli mam naprzykład 100 rekordów ,a zaden nie będzie pasował do wybranych kryteriów ,czyli $AFR['data'] == $czas to pokaże mi 100 razy napis brak wydarzeń ? I jak to ograniczyć ? Takie troche głupie pytanie ,ale naprawde nie wiem jak to zrobić i za co się złapać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mam jeszcze takie małe pytanie dlaczego ,jeżeli mam naprzykład 100 rekordów ,a zaden nie będzie pasował do wybranych kryteriów ,czyli $AFR['data'] == $czas to pokaże mi 100 razy napis brak wydarzeń ? Jak to dlaczego? Bo 100 razy sprawdzasz to w petli i za kazdym razem wypisujesz ... Cytat I jak to ograniczyć Ale co ty chcesz zrobic? cchesz pobrac tylko te rekordy dla ktorych jest zdarzenie aktywne? To daj warunek w zapytaniu nato, to pobierze ci tylko aktywne rekordy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mozesz to rozwinąć
![]() ![]() Jak pobrać te aktywne rekordy ? Moge tak zrobić ,by pobierało ,tylko równe i nie sprawdzało innych (tzn.sprawdzalo tylko ==) ,ale czy jest to dobre rozwiązanie ? O to mniejwiecej chodzi ? Moge tak to zrobić ? Sprawdzając czy pierwszy warunek da mi 1 (czyli istnieje).Jeżeli da mi zero to wyświetla brak zdarzeń ? Dobrze kombinuje ? Ten post edytował Nostromo 30.10.2006, 16:16:48 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak pobrać te aktywne rekordy
i juz. teraz zostana ci zwrocone tylko aktywne rekordy a czy oto ci chodzi to juz ty powinienes wiedziec -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o to mi chodziło
![]() Dzięki Ci wielkie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:01 |