![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.09.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
rozwiazanie mojego problemu pewnie prozaiczne, aczkolwiek glowie sie nad tym juz poltorej godziny i nic ... a wiec mam sobie stronke: (panel.php?action=stopka) Kod <link rel="stylesheet" type="text/css" href="adminstyle.css"/> <script type="text/javascript"> <!-- function zmienAction(f){ f.action= f.opcja.value; } //--> </script> <? $baza = "panel.php?action=stopka&jezyk="; ?> <table width="100%"> <tr> <td align="left" height="50"> Edytujesz właśnie: <strong>Strona Główna</strong><br /> Wybrany edytowany język: <strong><? if ($_GET['jezyk']== "") { print("polski"); } else { print($_GET['jezyk']); } ?> </strong><br /><br /> <form name="zmien" action="panel.php?action=stopka&jezyk=polski" method="post" onsubmit="zmienAction(this)"> Wybierz język edycji: <select name="opcja"> <option <? if ($_GET['jezyk'] == "polski") { print("selected");}?> value="<? print($baza); ?>polski">Polski</option> <option <? if ($_GET['jezyk'] == "angielski") { print("selected");}?> value="<? print($baza); ?>angielski">Angielski</option> <option <? if ($_GET['jezyk'] == "portugalski") { print("selected");}?> value="<? print($baza); ?>portugalski">Portugalski</option> </select> <input type="submit" value="Zmień" name="send"> </form> </td> </tr> <tr> <td align="center"> dol</td> </tr> </table> </div> niektore rozwiazania prymitywnie zrobione, ale nie o to chodzi... po kliknieciu submit faktycznie zmienia mi url na wlasciwy (w zaleznosci ktory wybiore wariant jezykowy).. lecz pod $_GET['jezyk'] nie ma nic.. w sensie przy probie odczytu nic nie wychodzi... moze to przez ta godzine przestalem myslec, ale nie widze problemu ;/ prosze o pomoc ![]() ps. z gory mowie: szukalem i nie znalazlem problemu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:37 |