![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam kilka pytań.
1)Wiecie oze gdzie jest polski opis funkcji preg_replace 2)Jak uzywam ereg_replace np. $text=ereg_replace('get.php?id=","pobierz.php?plik=", $dane) to do pliku zapisuje mi cos takiego pobierz.phpplik. Nie wiedac "?" 3)I ostatnie pytanko. Jak zmienic tekst uzywajac funkci preg_replace, lub ereg_replace z plik.php?id=1211 (tylko ze ta liczba bedzie za kazdym razem inna i nie koniecznie cztero cyfrowa) na java script:plik('1211') |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No fucktycznie cos ereg_replace pluje sie z "?", ale to samo mozesz zrobic z str_replace przeciez, no nie?
np. Kod $text = "get.php?id=3";
$text = str_replace("get.php?id=","pobierz.php?plik=", $text); pozdr PS. w Twoim przykladzie ($text=ereg_replace('get.php?id=","pobierz.php?plik=", $dane) ) rozpoczynasz od ' a konczysz " - to tak btw ![]() -------------------- What do you see when you're looking into the eyes of the madman - on the verge of insanity?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nadal nie chodzi nawet z str_replace.
Qrcze powaznie nie wiem jak ja mam to zrobic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uh, skopiowales dokladnie te 2 linijki co podalem? U mnie dziala, wiec widac musi byc wina po stronie serwa...
-------------------- What do you see when you're looking into the eyes of the madman - on the verge of insanity?
|
|
|
![]()
|
|
tylko ze u mnie $text="<a href="get.php?id=44">cos tam cos tam</a> i tu jeszcze jakies smiecie"
i mi nie dziala. a moze podpowiesz miaj zrobic cos takiego zeby przegladal $text i zapisywal go dalej dopuki nie napotka "?" jesli to zrobi niech wstawi oddzienie np. przez echo ('?'); a potam niech dalej skonczy kopiowac $text czyli te "id=44. powanie probowalem wszystkiego. ale utknolem w martwym punkcie na takiej pierdole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wez lepiej powiedz po co ci takie machanie w tym skrypcie, tyle kombinowania zeby zrobic program ktory sciaga plik? :F
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie tez zaczalem sie nad tym zastanawiac powaznie - moze powiedz o co Ci dokladnie chodzi - co to ma robic w calosci... moze wtedy bedzie latwiej
![]() -------------------- What do you see when you're looking into the eyes of the madman - on the verge of insanity?
|
|
|
![]()
|
|
Sorry pomylilem przyciski i otworzylem nowy temat
Dokladnie to kozystam z fsockopen. pobiera mi dane z innej wyszukiwarki do stringu jedna linijka tamtej strony to jeden string i jak mi sciagnie np. linijke z tamtej strony ktora wyglada: na poczatku jakies pierdoly <a href="get.php?id=44">Plik 44</a><br> i na koncu jakies pierdoly i chce zeby mi ten strnig zamienilo na <a href="pobierz.php?plik=44">Plik44</a><br> a w pliku pobierz.php mam odwolanie do ich pliku get.php. ale to juz mniejsza z tym. ale jak przerabiam ten string przez ereg lub str_replace w taki sposob przerobione$=('get.php?id=','pobierz.php?plik=', $string_od_nich); to oczywiscie zamienia ala nie wpisuje "?" to znaczy. w takim przypadku przerobione$ wyglada tak "<a href="pobierz.phpplik=44">....... Nie wiem poprostu jak mam to zrobic zeby nie zabietralo mi "?" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:!: :!: Jesli nie uzywasz wyrazen regularnych to tez nie uzywaj funkcji do tego przeznaczonych :!: :!:
wymieniajac stringi masz do tego str_replace() ..nie masz czemu sie dziwic ze w funkcji eregi_replace() nie wymienia ci ? bo jest to znak specjalny ktory cos okresla.. ...a dokladniej {0,1} odnoszac sie do znakau lub wyrazenia. z tego co rozumiem ty chcesz wymienic to: Cytat get.php?id= na to:
Cytat pobierz.php?plik=
jesli tak to Pali juz ci dal dobre rozwiazanie! -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
juz dziala. dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 18:07 |