![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem mianowicie mam tabele A w niej jest 5 komorek : 1,2,3,4,5 i 50 wpiwow. Problem tkwi w tym ze potrzebuje przenesc komorke 4 i 5 ze wszystkimi wpisami do tabeli B. Nie wiem czy dasie to zrobic za pomoca jakiejsc komedy ale z tego co widzialem to nie da sie tego zrobic z poziomu phpmyadmina w ostatecznosci zostaje mi kopiowanie reczne ;/ Jezeli ktos zna inny sposob prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Łukasz //edit probowalem tez :
Ale nic z tego jakis blad wyskakuje ;/ Ten post edytował Flaku 29.10.2006, 16:32:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php?
Przyjmuje, że masz już tabelę B z polami, jak w przykładzie... $sql = mysql_query("SELECT 4,5 FROM A"); while( $row = mysql_fetch_array($sql, MYSQL_ASSOC) ) { mysql_query("INSERT INTO B (nazwa_kom_4, nazwa_kom_5) VALUES ('".$row['4']."', '".$row['5']."')"); } Pisane z glowy... Jak chcesz ograniczyć do pierwszych 50 rekordów to podobnie, ale użyj LIMIT lub for... Sorry, miało być bez php,right? W phpmyadminie znajdziesz odpowiednią opcję jak klikniesz Operacje :) Ten post edytował peter_z 1.11.2006, 07:01:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chcesz to zorbic jednorazowo to w ostatecznosci mozesz skorzystac z kodu przedstawionego rpzez przedmowce, ale wtedy wysylasz zbyt duze ilosci zapytan
![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:50 |