![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problemik. Korzystam z gotowego skryptu php do uploadowania plików, ale mam problem jak próbuje coś wysłać to mi wyskakuje błąd i nie wiem co zrobić.
Teść błędu jest taka: Odebrano plik. Początkowa nazwa: 222.jpg Typ: image/pjpeg Warning: move_uploaded_file(/home/services/httpd/html/foto/222.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/lotmich/public_html/php/plik2.php on line 14 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpH2oKWF' to '/home/services/httpd/html/foto/222.jpg' in /home/users/lotmich/public_html/php/plik2.php on line 14" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Pierwszy plik wygląda tak: A drugi plik tak:
W folderze gdzie mam ten skrypt są nadane prawa na 777. Za podanie przyczyny tego błędu z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyglada na to ze gdzies zle podales nazwe pliku albo folderu.
Sprawdz to! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co rozumie to ten skrypt zapisuje mi plik do folderu o nazwie foto i mam taki folder z prawami 777. Programuje w php od nie dawna i nierozumie tego kawałka:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zastosowałem inny kod i działa.
Tylko mam znowu problemik, ten skrypt dodaje wszystkie pliki a jak wiecie jest to troszkę nie bezpieczne i chciałbym tam zastosować instrukcje która by mi dodawała tylko pliki typu .rar i .zip. I tu jest problem, pobieram wartość $typ_pl a jej wartość przy plikach są rózne np. plik HTML- text/plain plik JPG - image/pjpeg To jest ok, ale problem jest przy pliku php i RAR bo w tych dwoch plikach wartość jest application/octet-stream i tu jest problem bo jak zrobię instrukcje: $typndz = "application/octet-stream"; if($typ_pl == $typndz): To doda mi to pliki rar i php. Macie jakieś propozycje na zablokowanie pliku php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kloejny problem, pathinfo fajna opcja tylko jest taki problem ze działała ona poprawnie jak informacje o pliku zostały by odrazu pobrane. A tak nie jest, klikam w plik i wyślij. Zaczyna mi uploadować plik i dopiero jak plik jest na serweze to wyświetla mi informacje o wielkości pliku nazwie itp. Ma ktoś jakieś propozycje jak zrobić aby dane o pliku zostały pobrane przed uploadowaniem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:43 |