![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam formularz przez który dodaje się zdjęcia na stronie ale jeśli dwa różne zdjęcia będą miały taką samą nazwę to będą się wyświetlały jako to samo zdjęcie.
Jak zrobić aby przy dodawaniu zdjęcia nazwa się zmieniała na losowy ciąg znaków? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie bardzo wiem gdzie mam to umieścić
![]() Kod mam taki:
Gdzie i jak to poprawnie włożyć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dodałem
i nazwa się zmienia ale na stronie można dodawać 4 zdjęcia jednocześnie i nazwa się zmienia tylko temu pierwszemu, pozostałe zachowują nazwę oryginalną... I drugi problem jest taki, że na stronie gdzie wyświetlają sie miniaturki z linkiem do dużego zdjęcia adres (nazwa zdjęcia) jest ta stara a nie wygenerowana :/ Ten post edytował rts 4.11.2006, 20:04:21 |
|
|
![]()
|
|
w takim razie zmienna $_FILES['image']['tmp_name'] jest tablicą nazw tymczasowych plików.
Wówczas przenoszenie pliku umieszczasz w pętli:
A jeślli chodzi o dodanie do bazy to zrób to w tej pętli podając aktualnie wygenerowany hash. Możesz też nazwy przechowywać w tablicy i później zbudować zapytania. To już zależy od ciebie. Moim zdaniem najprościej będzie zbudować klasę do obsługi uploadu. Sam sobie kiedyś taką zrobiłem i okazało się że do tej pory używam jej przy różnych projektach. Nie bawię się później w obsługę plików tylko używam gotowych metod. |
|
|
![]()
|
|
Dodanie
niestety nie pomogło, dalej tylko pierwszy plik zmienia nazwe a pozostałe zachowują oryginalną. Jeszcze mam drugi problem, mam taki kod:
Po naciśnięciu na usuń galeria powinna się kasować ale nic się nie dzieje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 15:12 |