![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robię skrypty php rejestrujące odwiedziny użytkowników. Skrypt rejestruje mi IP i nazwę hosta - zewnętrzne. Potrzebuję czegoś co rejestrowałoby także IP i nazwę komputera w sieci lokalnej, z którego gość odwiedzałby moją stronę (np ip 10.5.67.2 jakiskomp). php potrafi rejestrowac użytą przez użytkownika przeglądarkę więc zakładam, że potrafi też to. Jak ktoś coś o tym wie to proszę o jakieś naprowadzenie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Innego adresu IP nie wyciągniesz. Nazwy na pewno nie wyciągniesz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Innego adresu IP nie wyciągniesz. Nazwy na pewno nie wyciągniesz. Niestety powyższy skrypt nie działa (nic nie pokazuje). Może JS potrafi wypisywać na ekranie takie rzeczy więc udam się na tamtejsze fora w poszukiwaniu odpowiedzi (a wklejenie rezultatów z JS do php to już prościzna ![]() Dzięki za bardzo szybką odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie działało bo wywoływałem bez echo.
Ale efekt jest taki sam jakbym wywoływał samo $REMOTE_ADDR; Chyba jednak będę musiał polegać na skryptach po stronie przeglądarki. Chyba mają większy dostęp do danych systemu klienta niż php. Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:58 |