![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem walidator pól formularza w ajaxie - i mam problem w momecie którym ajax ma sprawdzić czy zawartość dwóch pól jest identyczna (chodzi o polskie ogonki).
Strona jest kodowana iso-8859-2 (nie mogę tego zmienić i pod to kodowanie musze pisać). Pozdrawiam -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co AJAX do porównywania zawartości dwóch pól? Szczególnie, jeśli te pola są na jednej stronie, a tak zapewne jest?...
Zwykły if by wystarczył... A co do kodowania - było już o tym nie raz tu na forum. Od tego jest wyszukiwarka. Ten post edytował mls 27.10.2006, 15:55:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie do końca - pobieram z pola wartość ajaxem gdy traci Focus i obok pola pojawia sie w divie wynik czy taka nazwa w bazie istnieje czy nie.Wszysko jest ok gdy w inpucie nie ma polskich znaków ....
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:17 |