![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prosze o podpowiedz z jakiej funkcji musze skorzystac. chce sprawdzic czy dany wyraz wystepuje na innej stronie. Gdy tak jest w naglowku tej strony bedzie napisal "Wyniki wyszukania (znaleziono 1) ...." to zwroci na wartosc dodatnia w innym wypadku 0. Czyli taki skrypt ma sie polaczyc z konkretna podana przeze mnie strona i sprawdzic w naglowku czy jest powiedzmy ciag znakow "zanleziono 1". Ja myslalem to tak by po wejsciu na dana strone skryp "jakos" zaminil ja na plik txt a pozniej np. przeszukal pierwsze trzy linijki i w momencie gdy znajdzie szukany ciag zwrocil konkretna wartosc. Ale czy to nie bedzie zbyt dlugie dzialanie? Moze da sie to obejsc bez zapisywania..Moze tylko po naglowku strony?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual
file_get_contents(), pobierze całe źródło strony, potem tylko przeszukać je i już.... żadnego zapisywania ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za podpowiedz. Juz praktycznie wiem jak to wszsytko rozwiazac..
Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Bo mnie chodzi o "wyciagniecia" nazwy strony. Czy jest moze jeszcze inna fukncja do tego? Pytam juz tak na przyszlosc:) Pozdrawiam Oto odpowiedz: (moze nie najlepsza wiec prosze o trafniejsze)
Ten post edytował agamemnon 28.10.2006, 10:18:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:11 |