![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Jestem właśnie w trakcie tworzenia sklepu internetowego i mam pewien problem. Baza danych składa się z następujących tabeli:
I teraz tak chciałbym wyświetlić takie rekordy z tabeli produkty których 'Pojemność dysku twardego' wynosi '80gb'. Na razie mam następujące zapytanie:
Jak dodać instrukcje warunkową do tego zapytania, tak aby wybrać tylko rekordy, których dla przykładu 'Pojemność dysku twardego' wynosi '80gb'. Poniżej daje zrzut bazy żebyście widzieli co aktualnie w niej jest:
Czekam na propozycje i pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował jarrod 26.10.2006, 21:25:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co się stanie jeśli cechy będą takie:
'Prędkość zapisu' 'Prędkość odczytu' i te cechy dla jednego produktu przyjmą takie same wartości np. '24x'. To jak w takim przypadku wybrać produkty których 'Prędkość zapisu' jest równa 24x bo to co napisałeś zdaje się, że sprawdza czy wartość którejkolwiek z cech ma jakąś wartość. Mam nadzieję, że dobrze to wyjaśniłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wówczas używasz warunków. Przenosisz zmienną mówiącą ci po czym szukasz eg:
w formularzu określ sobie ID cechy po której wyszukujesz i zmień wówczas wyszukiwanie aby nie szukał po nazwie tylko po ID (szybciej dla bazy jeśli masz indexy) Ten post edytował jarrod 26.10.2006, 22:32:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:06 |