![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam...co prawda na stronie przema jest opis jak konwertować klasyczną "2" do jego wersji, ale ja nie jestem jeszcze najmocnijeszy w tej dziedzinie i postanowiłem was o to dokładniej zapytać.
Otóż tam jest tak: Proces ten składa się z dwoch etapów: 1. - UPDATE BAZY SQL Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu, po czym będąc zalogowanym jako admin, wpisać w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy. i moje pytanie do tego co wyżej: nie wiem dokładnie który to jest ten "główny katalog forum"(czy to jest public.ftp czy inny ![]() ![]() 2. - UPDATE PLIKÓW FORUM Wgranie do katalogu forum wszystkich plików z katalogu mojej modyfikacji UWAGA - oprócz pliku config.php ten plik ma zostać stary!!! czy tutaj mam wgrać całość i na serwerze dopiero usunąć plik config z wersji przema? ![]() Przed zamianą plików, koniecznie zmień domyślny styl forum na subSilver oraz w swoim profilu. Może być też inny styl, który jest do ściągnięcia na mojej stronie. Jeśli użytkownicy używają innego stylu niż dostępne na mojej stronie i jeżeli takich używasz, niestety będziesz musiał z nich zrezygnować, lub przerobić je do mojej wersji. Dodatkowo po instalacji musisz wykonać zapytanie SQL poprzez phpMyAdmina, lub poprzez phpBBMyAdmina w panelu admina: UPDATE phpbb_users SET user_style = 1; Jeżeli masz inny prefix tabel niż phpbb_ zamień go w tym zapytaniu. rozumiem, że to przedostatnie zdanie oznacza skopiowanie: UPDATE phpbb_users SET user_style = 1; i wpisanie w jakieś pole do wyszukiwania na tym phpmyadmin prosze o pomoc jakiegoś specjalisty...mój numerek gg: 4432788 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Głowny katalog forum to ten w ktorym masz wszystkie pliki forum, czyli jezeli adres twojrgo forum to "www.twojastrona.pl/phpbb" to znaczy ze katalog glowny to "phpbb"
2. Zapisujesz sobie plik config.php na kompie, zgrywasz na serwer wszystkie pliki a potem nadpisujesz plik config.php Jesli tego nie zrobisz, zamiast index.php bedzie ci sie wyswietlac instalacja forum! 3. Wchodzisz w phpmyadmina, klikasz w okienko zapytania i dajesz tam "UPDATE phpbb_users SET user_style = 1;" Pozdro ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 13:57 |