![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Profesjonaliści help
![]() Ja mam otóż taki problemik. Mam dwie tabele o identycznej strukturze i chciałbym z 'tabeli_1' wyświetlić dane z kolumny 'rodzaj' oraz z 'tabeli_2' z kolumny także 'rodzaj'. Nie działa tutaj zapytanie typu: "SELECT rodzaj FROM tabela_1, tabela_2" czy "SELECT rodzaj FROM tabela_1 AND tabela_2" Mógłbym co prawda wyświetlić dane najpierw z jedenj, a potem z drugiej za pomocą dwóch zapytań, tyle że tylko, że w obydwu tabelach pewne wiersze mogą się powtarzać. Mam nadzieje ze rozumiecie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zastosowanie UNION:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś nie lata wujek
![]() Something is wrong in your syntax obok 'UNION DISTINCT SELECT ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna bylo poprzestawiac analogicznie ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sprawdze jeszcze, bo widze ze od MySQL 4 działa UNION.. a ja mam zdaje sie cos 3.23.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...a u mnie działa.
jeżeli chcesz wyświetlić wszystko:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:43 |