![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym programie chodzi o to żeby pobieral on losowe linie z pliku tekstowego i zapisywal je do innego ,ktorego nazwa jest pobierana z jeszcze innego pliku .txt
Moze wydawać się zagmatwane ale spojrzcie na kod
pod zmienną $nazwa kryje się napis np. komputer Wiec w pliku komputer.txt zapisane sa przyszle nazwy plikow Kod strona1 inny napis jeszcze inny....napis Zaleznie od tego ile jest linii w tym pliku tyle powstanie nowych Dlaczego taki kod tworzy mi pliki prawidłowo nazwane (te pobrane z komputer.txt) ale zapisane w nich dane sa identyczne, przeciez mieszam tablice za kazdym okrazeniu petli ![]() co wiecej to za kazdym razem wybieram inny losowy plik ![]() Dodalem tez ograniczenie zeby nowo tworzony plik mial 7 KB bo wczesniejsze mialy nawet po 3 MB i po 16 tys. linii ![]() Potrafi mi ktos pomoc? Ten post edytował D3vilroot 26.10.2006, 15:48:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie twój kod jest strasznie zagmatwany,
trudno wyczytać z niego o co dokładnie robi, ale proponuje zrobić tak. Napisać od nowa i po każdym dodanym duperelu sprawdzać czy dzieje się to co zamierzasz. Podziel sobie zadanie Cytat chodzi o to żeby pobieral on losowe linie z pliku tekstowego i zapisywal je do innego ,ktorego nazwa jest pobierana z jeszcze innego pliku .txt na dwie części najpierw zrób Cytat chodzi o to żeby pobieral on losowe linie z pliku tekstowego i zapisywal je do innego i jak już będzie to działało to dopiero zrób kolejną część Cytat ktorego nazwa jest pobierana z jeszcze innego pliku .txt a na samym końcu dopiero eregi_replace Ten post edytował php programmer 27.10.2006, 14:26:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszedlem z Twoją radą i poskutkowalo. I udalo mi się znaleźć błąd.
Wystarczyło po zrobieniu okrążenia pętli "uwolnić" zmienną, która zawiarała tekst zapisywany do pliku. A tak za każdym razem tworzył sie plik z takimi samymi danymi. Wielkie dzięki za dobrą rade... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 06:32 |