![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, zrobiłem formularz który używa funkcji mkdir czyli tworzy katalogi. No i stworzyłem w ten sposób kilka katalogów na moim zakupionym hostingu a teraz chciałbym usunąć te katalogi ale pojawia się problem. Program ftp informuje mnie że nie można usunąć zdalnych plików ani katalogów. nie mogę też zmienić za pomocvą ftp uprawnień w tych katalogach. Czy moze ktoś podpowiedzieć o co chodzi z tymi zdalnymi plikami? Bo wpisałem tą frazę w googla ale nic konkretnego nie zwrócił.
Chciałbym aby tworzyły się za pomocą skryptu normalne katalogi i pliki takie jak np gdy je prześle z dysku swojego na hosting a nie jakies zdalne. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy przeglądasz pliki na serwerze za pomocą klienta FTP, wszystkie pliki na serwerze będą z punktu widzenia klienta FTP plikami zdalnymi.
Kiedy tworzysz pliki/katalogi za pomocą php zostaną one utworzone z takimi prawami dostępu na jakich pracuje php/Apache. Żebyś mógł jako użytkownik modyfikować później te pliki musisz po ich utworzeniu zmienić uprawnienia do nich za pomocą funkcji chmod" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 07:00 |