![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam korzystam prototype ze strony http://prototype-window.xilinus.com/.
i mam mały kłopot. może komuś się uda rozwiązać. Ja nie umiem. mam taki skrypt win = new Window('window_id', {className: "mac_os_x", title: "Sample", width:200, height:150}); win.getContent().innerHTML = "<div clas=dl>Wpis dodany, dziękuję.</div>"; win.setDestroyOnClose(); win.showCenter(); Wszystko ładnie działa ale chciał bym zrobic coś takiego zeby ten komunikat gasł po np 5 sekundach próbowałem z setTimeout jak jest opisane w przykładach ale coś sie wali. nie działa ... No i najważniejsze. che to osadzic w funkcji do ktorej bede przekazywal parametr ( tresc komunikatu ) PS jak to odpalam to komunikat pokazyje sie zawsze na samym poczatku strony a ja to umieszczam np po miedzy tabelkami. ( powinno sie pokazac w innym miejscu ) zna ktos rozwiazania a moze ma inny pomysł OK doszłem do przekazania zmiennej do skryptu i poprawilem go ale dalej wyswetla sie na samej gorze strony. <script type="text/javascript"> var timeout; function openInfoDialog(d) { Dialog.info("" + d + " <br>in 3s ..."); timeout=3; setTimeout(infoTimeout, 1000) } function infoTimeout(d) { timeout--; if (timeout >0) { Dialog.setInfoMessage("" + d + " <br>in " + timeout + "s ...") setTimeout(infoTimeout, 1000) } else Dialog.closeInfo() } </script> OK działa tak ma byc {literal} <script type="text/javascript"> var timeout; function insertData(id,data) { ref_div = document.getElementById(id); var html = ""; while(data.length > 1 ) ref_div.innerHTML = data; document.getElementById('id_div').style.display = 'block'; timeout=3; setTimeout(infoTimeout, 1000) } function infoTimeout(d) { timeout--; if (timeout >0) { setTimeout(infoTimeout, 1000) } else document.getElementById('id_div').style.display = 'none'; } </script> a w html <div id="id_div"> <script type="text/javascript"> insertData("id_div","eeeeee"); </script></div> Ten post edytował acztery 26.10.2006, 00:41:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 05:55 |