![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
chcialbym na stronie umiescic sobie Fuks Typera skrypt php, nie wiem tylko co nalezy wpisac w pliku config.php, w tym miejscu zamiast "xxx" $typer_baza_nazwa = 'xxx'; // nazwa bazy danych z tabelkami typera $typer_baza_host = 'xxxl'; // host bazy danych $typer_baza_user = 'xxx'; // uzytkownik bazy danych $typer_baza_haslo = 'xxx'; //haslo dostepu do bazy danych jak wpisze tam np. (zamiast xxx) uzytkownik to pokazuje sie (jak odpalam plik install.php): Warning: mysql_connect(): Unknown MySQL server host 'uzytkownik' (1) in /var/www/virtual/worldcup.cba.pl/typer/typer-admin/funkcje.php on line 9 Nie nawiazano polaczenia z baza danych mysql--> --> pomozcie bo nie wiem o co chodzi, nie bardzo siem tez orientuje w php - dopiero zaczynam sie uczyc POMOCY! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz tam podac adres nazwe uzytkownika haslo i nazwe bazy danych mysql. jesli twoj hosting nie zapewnia bazy danych to poszukaj jakichs darmowych. jest tego troche w necie. np www.db4free.net/
Ten post edytował loonger 25.10.2006, 11:52:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WYRĘCZĘ MIKE_TECH'a najpierw:
Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole. ![]() ![]() ![]() No toć przecież w komentarzach masz wpisane CO zamiast XXX trzeba wpisać ![]() ![]() ![]() ![]() Dostęp do MySQL @DOWN: baza danych SQLite <- to ze strony cba.pl Wg mnie przy wykupie konta powinienes dostać dane dotyczące Twoich ustawień SQLite (nazwę bazy, hasło, i użytkownika). Więc raczej tam szukaj odpowiedzi (czyli u providera). Ten post edytował uli 25.10.2006, 11:59:54 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tak ale co to jest ta nazwa bazy danych z tabelkami?? Skad wziac ten adre?? Strone mam na cba.pl.
pomocy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli dobrze pamietam to na cba.pl nie ma bazy danych zatem sprobuj zalozyc sobie taka na db4free.net jak juz to zrobisz bedziesz wiedzial co tam wpisac.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@loonger:
Sprawdź, a potem pisz. Owszem jest baza SQLite - co łatwo sprawdzić odwiedzając stronę. @djiras1: Przeczytaj co dopisałem w poprzednim poście. -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |