![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: hen hen Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Około dwa lata zacząłem interesować się tworzeniem stron www i aplikacji internetowych z wykorzystaniem php, mysql, (x)html oraz css. W tym roku postanowiłem pość krok dalej i zaoferować swoje usługi innym. Dziś przedstwaiam Wam moją stronę domową, wizytówkę i poligon doświadczalny w jednym. Liczę na konstruktywną krytykę i kilka dobrych rad. Głównie zależy mi na ocenie layout'u gdyż jest dość nie typowy... ![]() www.czterystrony.pl Pozdrawiam -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja powiem krótko:
Odpal tę strone pod Operą... I wszystko jasne oco mi chodzilo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mimo, że nie jestem specjalistą w sprawie wyglądu i funkcjonalności stron, napisze swoją opinię. + ciekawe wykonanie - zbyt ciemny kolor napisów, wg. mnie zbyt bardzo się zlewa z tłem 7/10 Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(opinia na podstawie tego co widzialem u mnie pod Opera 9.01 / Linux)
WTF? tylko tyle widzialem http://northslope.lap.pl/stuff/images/laye...rystrony_pl.jpg jesli to wszystko to .... zamykam topik, bo az wstyd chcwalic sie czyms takim -- nie dosc ze da sie to zrobic w 5 mninut ot jeszcze jest paskudne. ---- nospor: tak mowisz, zaraz sprawdze... --- po zobaczeniu pod FF: HAHAHAHA -- teraz to co innego ![]() Nieczytelne: czarne na szarym i zamale litery -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: hen hen Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Odpaliłem ( Opera w wersji 9 i 7.5 wyświetla identycznie)... Może w czymś starszym się psuje... @dr_bonzo Da się zrobić, oczywiście, nie zajęło mi to zbyt wiele czasu, jednak nie spotkałem jeszcze nic podobnego w sieci więc myślę że jest ok. Kolory? No cóż troche przesadziłem. Ten post edytował missile 24.10.2006, 10:32:11 -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
dostales obrazek od dr_bonzo i tak wlasnie wyglada. Nie wiem pod jaką on opera to ogladal, ale ja pod 9.02.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opera 9.01 Linux z JS wlaczonym
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No tak, pod Linux'em jeszcze nie sprawdzałem, a JS nie stosowałem...
layout, chyba też do poprawy (tylko kolory ![]() @dr_bonzo koniecznie dodaj jeszcze, że pod Linuxem... Ten post edytował missile 24.10.2006, 10:53:20 -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No tak, pod Linux'em jeszcze nie sprawdzałem Sęk w tym, ze ja akurat odpalam to pod Windąedit: ale ja mam 9.02 ![]() dobra, niewazne, zglaszam blad, a co kto z tym zrobi to mnie wsio ryba -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całkiem ciekawe bo akurat u mnie pod Windą na Operze 8.01 działa OK.
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
@nospor
dzięki za opinie, co powiesz jednak na to: screen @jojo a jednak komuś się podoba... ![]() Ten post edytował missile 24.10.2006, 11:41:37 -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
missle: nie chce cie martwic, ale "Całkiem ciekawe bo .." oznaczalo -- ze ciekawy jest ten problem z opera -- za na najnowszej nie zdziala a na starszej i owszem
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat @nospor dzięki za opinie, co powiesz jednak na to: screen ![]() No i popatrz, link co podales, a jest to tylko obrazek, mi nie dziala pod operą ![]() Widocznie moja opera jest anty na twoje projekty ![]() dobra, olej mnie, jak sie inni operowcy bedą skarzyc to wtedy zajmij sie problemem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwny wygląd pod Operą to kwestia nie ładowania arkusza stylów: http://www.czterystrony.pl/styles/global-style.css
Co jakiś czas zamiast arkusza dostaję Cytat Forbidden You don't have permission to access /styles/global-style.css on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/1.3.36 Server at www.czterystrony.pl Port 80 1) Mała, zlewająca się czcionka. Popraw. 2) Strona zrobiona w HTML 4.0 Mamy już od dawna XHTML 3) Niesemantyczny kod: używasz tabelki jako szkieletu, a nie do przedstawiania danych tabelarycznych. Użyj elementów blokowych (divów?) 4) Korzystasz z przestarzałcyh znaczników: center 5) Niesemantyczne menu: lista linków powinna być... listą! Użyj <ul><li>link1</li><li>linka 2</li></ul> |
|
|
![]()
|
|
@nospor
Ja nie olewam problemów, trudno jednak poprawić coś, czego u mnie nie widać. Mimo wszystko dzięki. @dr_bonzo a już się ucieszyłem... ![]() @Zajec Dzięki, nareszcie coś konkretnego. Wkrótce poprawię... Ten post edytował missile 24.10.2006, 12:08:25 -------------------- Ważne, by mieć cel... Bo czym jest życie bez niego...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
windows
opera 9.02 i wyswietla normalnie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pocieszenie dodam, że pod Safari na Mac-u też jest ok...
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:24 |