![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem Wam oddać do oceny projekt wortalu telewizyjnego (czy powstanie, nie wiem...) ![]() http://tiraeth.kom.pl/_tmp/miastotv_wortal.jpg (uwaga! 900kb) http://tiraeth.kom.pl/_tmp/miastotv_wortal2.jpg - wersja poprawiona (uwaga! 890kb) Proszę o ocenę w skali 1-6 oraz komentarze, co poprawić itd. Projekt bez logotypu (nie powstał ![]() (tytuł tego newsa jest wymyślony, axn nic nie powiedziało o 3 sezonie) Edit: Wersja poprawiona dostępna pod adresem powyżej... proszę o ocenę już poprawek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ladne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie za duza gorna czesc serwisu, ktory zajmuje pol monitora.
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolory i te gwiazki podchodzą mi pod UE ;p zdecydowanie za wysokie górne, ciemnoniebieskie menu(zmiejsz padding)
Poza tym przesadziłeś z tą reklamą. Aby poczytać sobie o loscie trzeba zjezdżać ekran niżej,.. Powinno być tak że uruchamiam stronę i już mogę czytać - bardziej ściśniaj ![]() Ogólnie przejżyście i elegancko, małografiki etc. -5/6 ps; co to za biała przestrzeń pod skopką? -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogolnie bardzo ladne ale co mnie trafilo to przyciski jak dla niewidomych moglyby byc troche mniejesze bo tak to bardzo ladne
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo ładnie, ale za duży ten top, głównie ta reklama, 'wartościowa' treść jest za nisko.
może jakbyś menu górne zamienił miejsca z reklamą, coś pokombinuj ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SHiP: To JPEG, tej przestrzeni nie będzie tak dużej, max. 10px
![]() Może faktycznie top za duży ![]() W tygodniu poprawie trochę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja będę inny i powiem, że mi się niezbyt podoba. IMO za duży chaos, w szczególności w topie. Pozycje w menu też trochę odstraszają
![]() Na plus nagłówki, stopka i menu w topie. 6/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm. Zdecydowanie duże błędy jak chodzi o samą strukturę projektowania serwisu co już zostało wcześniej wymienione np. za duży top - nie robi się tak nigdy, to jest denerwujące dla zwykłego użytkownika.
Za duże przestrzenie w przyciskach.. to ma służyć zapchaniu przestrzeni? :| Wyraźne w stopce jest to, że nikt nie może korzystać z materiałów, a np. mało widoczna jest subskrybcja RSS - która wydaje mi się w takim serwisie bardzo przydatna. Mi się strona nie podoba, nie korzystałbym z niej. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem sporo rzeczy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja 1) 5/6
wersja 2) 3/6 Co za dużo to nie zdrowo. Widziałeś może nowy layout gazeta.pl? Zwiększyli do 1024px ale chyba nie mieli pomysłu jak to wypałnić. Więc włożyli tyle treści ile się dało. I teraz ktoś kto przyjdzie na taką stronę zdąży się zgubić zanim strona się załaduje. Wg mnie wersja druga jest dużo mniej czytelna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi się podoba...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo ładne choć wymaga dopracowania w detalach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie teraz jest to za bardzo ubite, za dużo jakiś kolorów kombinowanych, męczy wzrok szybko. Np. te małe menu po lewej: 'nawigacja' na niebieskim tle, to niszczy menu dla mnie.
Tak to niby klarownie ale bloki jakoś się nie wyrózniają, nie odcinają od reszty i się odechciewa... Większe paddingi i line-height żeby treść była przyswajalna. Ten post edytował s_w_ir 23.10.2006, 15:11:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiadomo, jak to wygląda w 800x600. Top słabo komponuje sie z resztą strony. Kolumna "najpopularniejsze tagi" to nic innego jak sztuczne nabijanie popularnosci w google i nie powinno mieć miejsca na żadnej stronie.
-------------------- XAMPP php 5.21 mysql 5.0
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, że za dużo treści
![]() ![]() Firkrag: na 800x600 nie wygląda :] A ta kolumna to coś podobnego do Kategorie newsów ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiadomo, jak to wygląda w 800x600. i na komórkach.. i na.. maszynach do pisania ![]() ![]() Kolumna "najpopularniejsze tagi" to nic innego jak sztuczne nabijanie popularnosci w google i nie powinno mieć miejsca na żadnej stronie. To akurat największa głupota jaka słyszałem w tym tygodniu ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dobra parodia web2.0
![]() te tagi, kolorki... Nie wiem czy wiesz... ale zwykły użytkownik internetu nie ma zielonego pojęcia czym są te taki i jak działają. 3/10 generalnie nie podoba mnie się ani pierwsza wersji ani druga -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dobra parodia web2.0 ![]() hm? Ty to nawet w2.0 widzisz w dowcipach ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe no jasne.
2.0 jest teraz dżezi ![]() Stworzyłem nawet dekalog prawdziwego łeb=dwazerowca: http://shpyo.net/prayer-20/ -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |