Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Warning: mime_content_type
Arti
post 8.09.2003, 10:00:29
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam następujący problem. Przy wykonywaniu skrytpy który ma pobrać plik z serwera do kompa pokazuje mi się następujący komunikat:
----------------------------------------------------------
Warning: mime_content_type(imanager_pw.zip) [function.mime-content-type]: failed to create stream: No such file or directory in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22

Warning: mime_magic: can't read `imanager_pw.zip' in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php:22) in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22
----------------------------------------------------------
Linia 22 w downland.php to:
header("Content-type: ".mime_content_type($filename));

Czy jesteście w stanie podsunąć mi co jest nie tak?

Z góry Dziękuję

Arti
Go to the top of the page
+Quote Post
wassago
post 8.09.2003, 10:07:06
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

[manual:cd0798fecb]header[/manual:cd0798fecb]
proponuje uzywac takze [manual:cd0798fecb]ob_start[/manual:cd0798fecb] i [manual:cd0798fecb]ob_end_flush[/manual:cd0798fecb] tym sposobem zapobiegniemy problemom z wysylaniem naglowkow..

--------------------
+Quote Post
uboottd
post 8.09.2003, 13:36:19
Post #3

-----

wassago: jakby nie blad w mime_type to pewnie nie bylo by i problemu z headerami.

Arti: no pewnie nie ma takiego pliku lub jest gdzie indziej niz myslisz ze ma byc...
+Quote Post
Arti
post 8.09.2003, 18:28:12
Post #4

-----

Dodam jeszcze, że po komunikatach pokazuje się zawartość plików. Jeśli jest to pdf lub pdf spakowany zipem, to pokazuje się sieczka ale właściwego pliku. Jeśli jest to txt to pokazuje się jego teść.
Skrypt napisał mi ktoś kiedyś, ale nie mam z nim teraz kontaktu. Wygląda jakby wykorzystywał smarty.

wassago: Kompresja nagłówków - zrozumiałe, tyle że nie każdy serwer (ustawienia) ją obsługuje. A tu dodatkowo objawy są jakby była dodana w skrypcie kompresja a nie obsługiwana przez serwer

uboottd: Z powyższych uzupełnień wynika, że to chyba coś innego.

A może ma to jakiś związek z transferem plików na serwer. Np. przesyłanie plików tekstowych jako binarne albo odwrotnie, lub dostępem shellowym. Ja go nie używam ale ten co pisał skrypt miał taki dostęp.

Arti
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 18:59