![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witajcie mam (pewnie banalny) problem z którym nie mogę sobie poradzić. Otóż chce zrobić sprawdzanie uprawnień z ewentualnym logowaniem do strony i tak w pliku index.php mam coś takiego
w pliku 'myObject.php mam
a w pliku lform.htinc <form action="" name="dane" method="post"> USER -> <input type="text" name="us_name"/> PASSWORD -><input type="password" name="us_pass"/><br> <input type="button" value="Zapisz" onClick="gotopage('dane','check','')"> <input type="hidden" name="action" value="logging"> <input type="hidden" name="run"> </form> od razu mówię z góry że przekazuję te wartośći za pomocą gotopage i to działa. Jak w pliku MyObject.php w linii gdzie obecnie jest zmienię wartość na to wtedy mam wyswietlane to co wpisalem z formularza ale jak mam przez $this->us_name to już nie. Jak to powinno być ![]() dzięki za info |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
$this->us_name nie zawiara tego, co masz w formularzu, bo nigdzie tego nie przypisałeś do tej składowej.
Możesz np. tak (prymitywnie)
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie działa -> jawne przypisanie przy deklaracji wywala mi błąd
Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\dziek\new\myObject.php on line 3 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Fakt, w zależności od wersji php ta metoda działa lub nie.
wpakuj np. w konstruktor i po problemie ![]()
choć lepiej... tak:
Ten post edytował Cysiaczek 21.10.2006, 12:57:38 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:01 |