![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam chcialem sie spytac jak moge takie cos zrobic??:
mam system punktów zrobiony. ale chce zeby przy pisaniu np poasta na forum lub jakiegos newsa byly tez dodawane pkt oraz chcialbym zrobic download na pkt ze gdy sciagnie sie cos pkt sa odejmowane gdy sie cos doda punkty sa dodawane jak takie cos moge zrobic?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe pytanie korzystasz z bazy danych mysql?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiscie ze tak:)
baza danych jest ![]() zrobiłem juz jedna rzecz a dokladnie sciagnołem z innego skryptu:) mianowice
to jest zby odejmowal pkt a teraz mam pytanie jak sprawdzic czy dany uzytkownik ma tyle punktów zeby mogł sciagnac i jak moge zmieniac wartosc odejmowanych pkt i dodawanych bez integracji w kod?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak to jak?
Pobierasz jego ilosc punktow, pobierasz ilosc pt. potrzebna do sciagniecia czegostam i porownujesz. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No jak to jak? Pobierasz jego ilosc punktow, pobierasz ilosc pt. potrzebna do sciagniecia czegostam i porownujesz. a mozna dokladniej bo nie wiem jak to zrobic:) nie znam sie na tym zabardzo:) jakbys mogl lub ktos innym napisac mi taki kod ktory sprawdza ile ktos ma pkt ile potrzebne jest pkt i poruwnuje:) i jescze jak zmieniac pkt zeby nie indegrowac caly czas w kod zrodłowy?? z gory dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrobił o to inaczej w tabeli gdzie masz zapisanych użytkownik dodał kolumne punkty. I gdy user napisze posta to aktualizujemy kolumne punkty przy danym użytkowniku . W kodzie wygladalo by to mniej więcej tak
Oczywiscie kod musisz dostosować pod siebie. Tak pobieramy wartość z kolumny punkty:
Wsyztsko napisałęm z grupsza wszytsko musisz przerobić na własne potrzeby jak czegoś nie rozumiesz to pisz. Kod pisałem z palca więc moga być drobne błedy. |
|
|
![]()
|
|
chodzi mi mniej wiecej o cos takiego jak jest w php-fusion:)
tylko ze na forum phpbb przemo ale tam nie umieja mi pomóc lub im sie nie chce:/ Ten post edytował matx132 20.10.2006, 19:52:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Ja przynajmniej zrobił bym to tak: podzielić na funkcje dodającą punkty i odejmującą punkty:
Można całość umieścić w klasie, ustawić w jednym miejscu ilość dodawanych punktów np. za napisanie postu, tak aby przy zmianie "punktacji" nie zmieniać tego w całym skrypcie. Pozdrawiam Darektbg -------------------- skocz.org - system skracania linków
|
|
|
![]()
|
|
Witam ! Ja przynajmniej zrobił bym to tak: podzielić na funkcje dodającą punkty i odejmującą punkty:
Można całość umieścić w klasie, ustawić w jednym miejscu ilość dodawanych punktów np. za napisanie postu, tak aby przy zmianie "punktacji" nie zmieniać tego w całym skrypcie. Pozdrawiam Darektbg a jak moge zrobic tak zeby to bylo wyswietlane pod postami?? w phpbb przemo?? mam jeszcze jedno pytanie jak mam zrobic takie cos mam juz zrobione dodawanie plików do download i chce tam ddoac jedna opcje ile odjac punktów za dany plik jak mam to zrobic bez indegracji w kod zrodłowy za kazdym razem kiedy dodam nowy plik?? kod wyglada tak
i chodzi mi teraz oto zeby było zmienac kodu lub jak idzie inaczej do jakos inaczej:) to points_normal-1 ze jeden plik ma np. -2 inny ma -5 punktów:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:59 |