![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam następujący problem:
utworzyłem zapytanie ale gdy chcę je wywołać wyświetla mi sie bład: Cytat Fatal error: Call to a member function on a non-object in... on line 35 zapytanie i próba jego wywołania wygląda następująco:Kod $zapytanie = "select * from ksiazki where ".$metoda_szukania." like '%".$wyrazenie."%'"; $wynik=... to własnie 35 linia. $wynik = $db->mysql_query($zapytanie); Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A możesz podać, jak masz zdefiniowaną zmienną $db?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna jest zdefiniowana:
Kod $db = new mysqli('localhost', 'ksiazkorama', 'ksiazkorama123', 'ksiazki'); A mozliwe jest ze nie chodzi bo na serwerze jest php w wersji 4 a nie 5? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mysqli nie powinno być mysql?Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no niby nie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W książkach często są błędy.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysql-connect.html http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysql-select-db.html Masz takie funkcje w mysql, to co podała Tobie książka to albo jakaś klasa zdefiniowana wcześniej albo błąd. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Czyli nie dziala bo mam zla wersje php:) szukalem tylko nie znalazlem bo nie jestem jeszcze zbytnio oblatany po takich stronkach:) dzieki wszystkim za pomoc
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli juz to
mysqli_query jest funkcja dla wersji strukturalnej, chyba tu był błąd -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:58 |