![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem. chce za pomocą AJAXa pobrać dokument php gdzie jest wpisany kod na wybranie newsów z bazy SQL.
Uwaga! nie podaje tutaj struktury tabeli! ajax.php
plik example2.php dołącza tylko komunikat dla Ajaxa. plik example3.php [php]<? header("Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2"); ?> <? include "../../config.php"; $ile=mysql_query("select count(id) as zlicz from wydarzenia"); $zlicz=@mysql_result($ile,0,"zlicz"); $sql=mysql_query("select * from wydarzenia order by data DESC"); $tab="<center><b>Aktualności</B></CENTER><br><br>"; while($wiersz=@mysql_fetch_array($sql)){ $znacznik=$wiersz['data']; $tytul=$wiersz['tytul']; $text=$wiersz['text']; $rok = date('Y', $znacznik); $miesiac = date('m', $znacznik); $dzien = date('d', $znacznik); $godzina = date('H', $znacznik); $minuta = date('i', $znacznik); $sekunda = date('s', $znacznik); $tab.="<p align=right>$rok-$miesiac-$dzien $godzina:$minuta:$sekunda</P><center><b> $tytul </B></CENTER><br> $text <hr>"; } $tab=substr($tab,0,-4); if($zlicz=="0"){ echo "<center><b>Aktualności</B><br><br><i>Brak newsów do wyświetlenia</I></CENTER>"; }elseif($zlicz>0){ echo $tab; } ?>/[php] I tu problem mam ustawione dobrze kodowanie iso ale wyświetla mi krzaki w FF i IE. Mógłby ktoś mi doradzić co mam zrobić? Ten post edytował nitro18 19.10.2006, 22:57:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:06 |