|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Jak można zrobić taki skrypt?: Mam taką bazę danych: zablokowane: | janek_k | @wp.pl | @onet.pl | costam | I jak jakiś użytkownik poda adres email (np. bo_janek_k@cos.pl lub bleble@wp.pl) gdzie będzie występowała któraś z nazw znajdujących się w bazie danych to wyświetli mu się komunikat np. ten adres jest zablokowany. Za odpowiedź dzięki z góry |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod $adresy=array('adres1','adres2','adres3'); if (in_array($_POST['adres'],$adresy)) print "adres zablokowany"; else { //wysyłanie } adresow w tablicy mozesz miec więcej w formularzu musisz mieć pole adres - lub inne ale to zmień powyżej -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Wipo, ale co to da? Zablokujesz tylko konkretne adresy, a nie domeny.
preg_replace" title="Zobacz w manualu php" target="_manual W komentarzach użytkowników jest zamiana maili na hrefy, ale wystarczy lekko zmodyfikować szukane wyrażenie i zamiennik. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%)
|
Wipo, ale co to da? Zablokujesz tylko konkretne adresy, a nie domeny. preg_replace" title="Zobacz w manualu php" target="_manual W komentarzach użytkowników jest zamiana maili na hrefy, ale wystarczy lekko zmodyfikować szukane wyrażenie i zamiennik. ale zamiast adresu mozesz dac domeny i juz albo dac array_search -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
A jak ja chce to mieć w SQL
|
|
|
|
|
|
|
mysql_query("select adres from adresy_zablokowane where adres like '%".$_POST['adres']."%'");
zwróci Ci adresy które są zablokowane i zawierają cokolwiek z wpisanej rzeczy -------------------- |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat mysql_query("select adres from adresy_zablokowane where adres like '%".$_POST['adres']."%'"); zwróci Ci adresy które są zablokowane i zawierają cokolwiek z wpisanej rzeczy Tyle to i ja wiem A w SQL mam byle jaki fragment tego meila np. cos, @wp.pl lub tam@ to i tak mi nawet tego meila nie zablokuje bo użytkownik podaje całego meila a nie fragment a z tego co mi wiadomo to: like '%".$_POST['adres']."%' wpisuje się fragment tego czego szukam. |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat like '%".$_POST['adres']."%'
Ten post edytował erix 19.10.2006, 21:15:51 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
ale zamiast adresu mozesz dac domeny i juz albo dac array_search Niestetty przy kodzie który napisałeś powyżej ani podanie adresu domeny ani array_search by tu nic nie wskórało... array_search" title="Zobacz w manualu php" target="_manual in_array" title="Zobacz w manualu php" target="_manual |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:49 |