Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Skrypt php do importu bazy danych..., ... linia po linii..
gumis1985

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, jestem nowy na forum i od razu postanowiłęm zacząć z dość "grubej rury".. mianowicie.. prowadzę forum i wykonałem kopię bazy danych z SQL (esportowałem bazę do pliku). Teraz niestety z przyczyn nie zależnych przyszło mi importować ją spowrotem.. kożystając z phpmyadmin postanowiłem logicznie użyć opcji import i podałem ścieżkę do pliku na dysku.. jednak maksymalna wielkość importowanego pliku nie może przekraczać 2048KB, a moja baza ma ~25MB. Administrator serwera gdzie znajdują się bazy w odpowiedzi na pytanie co mam zrović teraz napisał mi takiego maila:

"Pozostaje Panu napisać własny skrypt w php, który prześle do nowej bazy
linia po linii cały zachowany backup."

I teraz mam problem jak to wykoanć, ponieważ nigdy czegoś takiego nie robiłem.. czy nie ma innego sposobu..? Jeżeli nie to czy jest ktoś kto jest mi w stanie pomóc w zaistniałej kwestii...questionmark.gif

Pozdrawiam i góry dziękuję bardzo za pomoc...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
revyag

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ?
1. Jeśli masz podane coś innego niż localhost to możesz zdalnie użyć mysqldump, który zrzuci całą bazę.
2. Jeśli masz podane localhost to pytanie pomocnicze smile.gif czy masz dostęp do shella ? Jeśli tak to czy masz dostęp do mysqldump ? smile.gif Jeśli nie to niech admin przy pomocy mysqldump zrzuci Ci bazę do pliku.

--------------------
-------------

------
+Quote Post
zombie

Grupa: Zarejestrowani

-----

Chęć nauki jest oczywiście chwalebna, ale czy na jednorazową akcję nie lepiej po prostu podzielić plik SQL na kilkanaście części po 2MB i wrzucić po kolei w phpMyAdmina?

Cytat(revyag @ 19.10.2006, 02:30:46 ) *
Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ?

Może się mylę, ale myślisz, że ma bazę na localhost i koresponduje z administratorem tej bazy? snitch.gif

--------------------
audaces fortuna iuvat!
+Quote Post
revyag

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

@Zombie
Nie zrozumiales snitch.gif
Masz np. bazę na jakimś serwerze i jest obostrzenie ze mozna łączyć się tylko z localhosta - nie localhosta u Ciebie w domu, tylko z localhosta serwera.

--------------------
-------------

------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:54