![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowy na forum i od razu postanowiłęm zacząć z dość "grubej rury".. mianowicie.. prowadzę forum i wykonałem kopię bazy danych z SQL (esportowałem bazę do pliku). Teraz niestety z przyczyn nie zależnych przyszło mi importować ją spowrotem.. kożystając z phpmyadmin postanowiłem logicznie użyć opcji import i podałem ścieżkę do pliku na dysku.. jednak maksymalna wielkość importowanego pliku nie może przekraczać 2048KB, a moja baza ma ~25MB. Administrator serwera gdzie znajdują się bazy w odpowiedzi na pytanie co mam zrović teraz napisał mi takiego maila:
"Pozostaje Panu napisać własny skrypt w php, który prześle do nowej bazy linia po linii cały zachowany backup." I teraz mam problem jak to wykoanć, ponieważ nigdy czegoś takiego nie robiłem.. czy nie ma innego sposobu..? Jeżeli nie to czy jest ktoś kto jest mi w stanie pomóc w zaistniałej kwestii... ![]() Pozdrawiam i góry dziękuję bardzo za pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ?
1. Jeśli masz podane coś innego niż localhost to możesz zdalnie użyć mysqldump, który zrzuci całą bazę. 2. Jeśli masz podane localhost to pytanie pomocnicze ![]() ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chęć nauki jest oczywiście chwalebna, ale czy na jednorazową akcję nie lepiej po prostu podzielić plik SQL na kilkanaście części po 2MB i wrzucić po kolei w phpMyAdmina?
Na jaki host się łączysz przy dostępie do bazy ? Localhost czy inny ? Może się mylę, ale myślisz, że ma bazę na localhost i koresponduje z administratorem tej bazy? ![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zombie
Nie zrozumiales ![]() Masz np. bazę na jakimś serwerze i jest obostrzenie ze mozna łączyć się tylko z localhosta - nie localhosta u Ciebie w domu, tylko z localhosta serwera. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:54 |