![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronke z ogłoszeniami. Każdy użytkownik systemu przynależy do danej grupy. Grupa ma zdefiniowane pole gdzie jest ilość dni po jakich ogłoszenie z tej grupy będzie w archiwum. Dodatkowe są kategorie ogłoszeń w osobnej tabeli. No i cały problem polega na tym że muszę pobrać ogłoszenia, ich autorów oraz grupy do których przynależą i obliczyć kiedy ogłoszenie jest w archiwum. Następnie musze pobrać wszystkie ogłoszenia i sprawdzić które są już przeterminowane i muszą być w archiwum (czyli nie mogą być wyświetlane), jest to dla mnie troche pokęcone i sie gubie. Jak narazie napisałem takie coś:
tabela ogloszenia_group - to grupy do których są poprzydzielani użytkownicy Najlepiej by było połączyć te 2 zapytania ale nie wiem jak ... Męcze sie z tym kilka dni i bez efektów ;( Pozdrawiam Marek Ten post edytował Apo 19.10.2006, 14:34:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: to nie ma zadnego zwiazku z php5
po drugie: to nie ma zwiazku wogole z php. Przeciez tobie chodzi o zapytania, wiec przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:47 |