![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem: Wykonuję zapytanie do bazy zapisane w pliku index.php: $zapytanie = "select * from oferty"; $wynik = mysql_query($zapytanie); W tym samym pliku mam link do strony index1.php. Chciałbym po otwarciu tej strony (index1.php) odwołać się do zmiennej $wynik i napisać sobie np. $wiersz = mysql_fetch_array($wynik); echo $wynik['cena']; Jak zrobić, aby przekazać taką zmienną ($wynik) z jednej strony na drugą ![]() Dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sądząc po problemie jaki napotkałeś, stwierdzam, że masz błąd konstrukcji aplikacji.
Rozwiązanie Twoje problemu powinno wygladac mniej wiecej tak: wywalasz zapytanie do zewnetrznego pliku i umieszczasz je np. w klasie, robisz include pliku z klasą w plikach w ktorych chcesz korzystac z zapytania i masz rozwiazanie. U mnie taki plik wyglada tak:
Przykład co prawda z wykorzystaniem AdoDB natomiast pokazuje ogólne rozwiązanie problemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: znad klawiatury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić, aby przekazać taką zmienną ($wynik) z jednej strony na drugą? ![]() Widzę dwa rozwiązania: 1. zmienne sesji 2. serializacja oba całkiem rozsądnie opisane w manualu Nie rozumiem tylko, dlaczego chcesz przekazywać wynik zapytania zamiast przekazać dopiero wyciągnięte (np. mysql_fetch_assoc) dane Ten post edytował Xathloc 18.10.2006, 23:04:12 -------------------- pozdrawiam
Krzysiek RIP sygnaturka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę dwa rozwiązania: 1. zmienne sesji 2. serializacja oba całkiem rozsądnie opisane w manualu Nie rozumiem tylko, dlaczego chcesz przekazywać wynik zapytania zamiast przekazać dopiero wyciągnięte (np. mysql_fetch_assoc) dane Ponieważ na drugiej stronie chcę wwyciągnąć z tej tablicy inne dane niż na pierwszej. Dzięki za odpowiedzi. Widzę, że najlepiej wykonać zapytanie jeszcze raz. Dziwi mnie tylko, że nie można przekazać zmiennej, czy tablicy za pomocą POST. Wszędzie piszą, że tylko formularze tak się obługuje, a inne zmienne? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:14 |