![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2003 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś próbował uruchomić funkcje [manual:11087757d4]imagerotate()[/manual:11087757d4] ?
Używam gd 2.0 i oto co widze: Kod php Fatal error: Call to undefined function: imagerotate()
Skopiowałem nazwe funkcji z manuala, więc nie ma mowy o literówce... -------------------- SIR JEDI
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy ktoś próbował uruchomić funkcje [manual:d28932c40d]imagerotate()[/manual:d28932c40d] ?
Używam gd 2.0 i oto co widze: Kod php Fatal error: Call to undefined function: imagerotate()
Skopiowałem nazwe funkcji z manuala, więc nie ma mowy o literówce... http://bugs.php.net/bug.php?id=24468 Oryginalna biblioteka GD nie ma funkcji gdImageRotate. Ma ją tylko wersja spaczkowana razem z php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem, czyli co?
Mam skompilować php ze źródeł ![]() Moja instalacja odbyła się za pomocą RPM-ów specjalnie przygotowanych do mojej dystrybucji. Co powinienem zrobić, abym mógł korzystać z tej funkcji?? dopisane po kilku dzoszinach walki: Dobra - sprawa wygląda tak: Podczas compilacji php w configure należy wskazać --with-gd to php będzie używał gd w wersji bundled jeżeli używasz wpisu typu --with-gd=/usr/local to php nie bedzie używał gd jako bundled Ten post edytował mkozak 21.03.2005, 12:59:16 -------------------- ==============================================
Bo ja jestem Wróbelek Htmlek ============================================== |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:07 |