![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanko: jak php może wypisać wartości wszystkich wierszy z jednej kolumny z bazy
MySQL? W książce z której korzystam jest opisane wyciąganie wiersza za pomocą funkcji mysql_fetch_row(mysql_query($zapytanie)) lub mysql_fetch_array(mysql_query($zapytanie)) i przeglądałem na tym forum wszystkie rozmowy wpisując w wyszukiwarkę hasło: wiersze mysql php.Również widziałem że kody tam opierały się o funkcję mysql_fetch_row, a to mnie za bardzo nie urządza bo wiem z doświadczenia że ta funkcja wypisuje tylko pierwszy wiersz z bazy,a ja bardzo chce żeby mi wyciągnął wszystkie wiersze.Bardzo proszę o pomoc. Mój kod wygląda tak:
Pomślałem sobie że może źle utworzyłem pętle for dlatego napisałem też tak:
To też działa tylko dla $ident o zerowym indeksie. Nawet jak by działało dla indeksu większego to wiem że byłoaby to informacja z jednego wiersza.Nie wiem jak wyciągnąć dane z wielu wierszy. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W manualu masz kod z pętlą i to ta petla odpowiada za pobranie wszystkich zwroconych rekordów. Ale to trzeba doczytac i przetestowac....
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:00 |