![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wykonuję pętlę za pomocą funkcji {section}{/section} i mam pytanie: czy istnieje możliwość stworzenia warunku {if}, który będzie w stanie porównać zmienną z obecnego przebiegu pętli oraz o jeden wstecz? Za pomocą tej pętli wyświetlam nazwy różnych miast z bazy danych i chcę uniknąć powtarzaniu się miast przy wyświetlaniu (w bazie musi być kilka wpisów z tym samym miastem). Obecnie wygląda to tak, gdzie sam Płock wyświetla się 9 razy, a powinien tylko raz, a wszystkie sklepy pod nim bez powtarzania nazwy miasta: ROBICO |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, istnieje taka możliwość. Zobacz na ten fragment kodu. Jest on żywcem wyrwany w pliku, ale mam nadzieje, ze Ci pomoze. Genralnie zainteresuj sie: index_prev, index_next
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) W dokumentacji bym tego pewnie szukał sporo czasu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:21 |