![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbym aby funkcja getRows odbierała wszystkie wyniki z zapytania do bazy, ale jakos nigdy mi to poprawnie nie wychodzilo ![]() Moze jakies sugestie ? ![]() go up! Ten post edytował piwoszeq 23.10.2006, 20:30:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywam tego
czyli takie tabele jakie mam w selekcie i mam problem aby przekazac te info do smary ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat
Zamiast echo daj instrukcje do przypisywania zmiennych w Smartach. edit: @mike_mech Sorry, ale zmyliła mnie ta linijka z echo. Napiszę jednak to, co miałem wcześniej ![]()
Nie przypisujesz wyniku do zmiennej, a tak nawiasem, to funkcja niczego nie zwraca. Ten post edytował erix 19.10.2006, 16:38:09 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
napisze co ta funkcja ma robic
![]() odbierac wyniki z zapytania i przekazywac go do smarty ![]() nie mam pojecia zbytnio jak to zrobic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat
Nie wstawiaj spacji w parametrze getRows, bo eksplodujesz przez sam przecinek. Ja bym proponował zrobić coś takiego (ostrzegam, przy większych danych będą działy się jaja):
Wywołaj to np. tak:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
twoj tok rozumowania jest inny od mojego
![]() mam 2 tabele id oraz id2 i jak zrobie jak ty mi powiedziales to niezly bajzel sie robi i nie wiadomo jak to odczytac chce aby robil tablice z nazwa tabeli bylo by prosciej ? czyli moj sposob jest dobry ;DDDD edit: oczywiscie nie wiem ile bedzie tabeli, nie wiem jak to inaczej wyrazic Ten post edytował piwoszeq 19.10.2006, 20:22:52 |
|
|
![]()
|
|
Cytat mam 2 tabele id oraz id2 W zapytaniu widzę tylko jedną. Cytat i jak zrobie jak ty mi powiedziales to niezly bajzel sie robi i nie wiadomo jak to odczytac Przecież wszystko w tablicy $dane siedzi :/ /przynajmniej powinno -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
hmmm
nie tabele lecz kolumny ![]() teraz jest bajzel wsio z tabel jest w jednej tablicy a chce aby bylo w tylu tablicach ile jest kolumn i kazda tablica nazwyala sie jak kolumna oraz zawierala tam dane z tej kolumny. inaczej chyba nie umiem wytlumaczyc. |
|
|
![]()
|
|
Cytat nie tabele lecz kolumny Cytat kazda tablica nazwyala sie jak kolumna oraz zawierala tam dane z tej kolumny. Tak ciężko było to z siebie wydukać?
Powstaną wówczas dwie tablice o nazwach kolumn. Pisane z palca. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
stanelo na czyms takim, dziala prawidlowo, ale ![]() jak przekazac to wsio do smarty ? bo jak biore
to niestety nie dziala ![]() go up! pomoze ktos ? ![]() moze ktos juz cos wie ? ![]() Ten post edytował piwoszeq 23.10.2006, 20:29:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:16 |