![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukałem dzisiaj cały dzień i nie znalazłem rozwiązania więc piszę.
Mam zmienną $order Przypisuje do niej tekst i inne zmienne przekazane z formularza ($imie_nazwisko, $adres ...) : $order .= "Imię i nazwisko : ".$imie_nazwisko; $order .= "Adres : ".$adres; itp... Wyświetlam $order na stronie i wszystko gra. Wyswietlają się teksty i wartosci z formularza Ale przy przesłaniu jej przez sesję bądź ukryte pole formularza do innej strony z $order są jakby wycinane wartości tamtych zmiennych. Dlaczego, przeciez $order jest sklejką wartości zmiennych i tekstu czyli docelowo zmienną tekstową? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mozesz pokazac troche wiecej kodu ? Moment w ktorym przypisujesz to do sesji albo formularza ?
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w 1szym pliku mam:
echo($order); <- wyswietla poprawnie wszystkie dane $_SESSION['order'] = $order; //przypisanie do secsji w 2gim pliku: $order2 = $_SESSION['order']; echo($order2); <- wyswietla to co było zwykłym tekstem w zmiennej $order a nie wyswietla tego co było wartością zwróconej z formularza zmiennej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Skąd: świat astralny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj zarejestrowac zmienna sesyjna order za pomoca session_register
tj.:
![]() jesli nie o to chodzilo, to wrzuc na samym poczatku drugiego pliku:
Ten post edytował fx69 16.10.2006, 21:36:25 |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomaga session_register(). zastanawiam się czy w momencie przypisywania do $order = "Imie nazwisko:".$imie_nazwisko nie tworzy się w $order jakas referencja do $imie_nazwisko? Bo tych zmiennych nie ma już w 2gim pliku... Ale skoro $order to zmienna tekstowa to wydaje mi się że nie ma takiej możliwości...
Ten post edytował ssspark 16.10.2006, 23:35:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja od siebie dorzuce zebys sprawdzil czy na poczatatku pliku napewno masz session_start();
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:12 |