![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sie nie ma podobać, to po prostu nie przejdzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
He jak patrze na rynki pracy to najwiecej poszukiwani sa programisci c# i java ,j2ee ............
Ja mam dylemat czy jave a moze c# sie uczyć ale z tego co widze to java jest najbardziej uniwersalna:] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wolna - wybierz C#.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
C# jest nieprzenosny -- wybierz Jave.
Itd. Matko, wybierz to na czym bardziej ci zalezy -- szybkosc, przenosnosc czy latwosc pisania. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to c# jest łatwiejszy od javy
![]() |
|
|
![]()
|
|
dzesi: Raczej na odwrot, chociaz latwosc o wartosc wzglena, dla niektorych cos jest latwe, dla innych trudne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jakbyś porównywał Jabłko i Pomidora... Pomidor niezbyt pasuje do sałatki z bananem, natomiast jabłko za bardzo nie pasuje jako składnik sosu do mięsa... itp (jakoś innego przykładu nie mogłem wymyślić)
2 różne rzeczy, różne zastosowania, możlwiości. A Fuzja ma racje - łatwość to pojęcie względne... Ten post edytował Master Miko 18.10.2006, 18:52:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko co do asemblea to jest tylko jedna dobra polska książka - Randalla Hyde'a, cociaż może to i dobrze. Chodzi o to Czytałem. Polecam. Zawsze można znaleźc coś na necie. W którejś notce na blogu pisałem o tym... Nie ma problemu, z tym, że do każdego projektu programowanie niskopoziomowe się nie sprawdza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwazajcie na slowa mowiac ze java czy c# jest wolne. Z definicji c++ powinien byc szybszy, ale (UWAGA) tylko wtedy gdy napisze sie algorytm, czy projekt z glowa poprawnie. Jesli bedzie zawieral bledy, to bedziemy walczyc z wyciekami pamieci, z nieoptymalnymi dzialaniami. To samo jest w c# i java
![]() A tak spytam, ile osob (ale szczerze) po napisaniu skryptu w php/c++/c#/java/czymkolwiek optymalizuje go? Sprawdza wydajnosc, usuwa waskie gardla? Ja nie zwracalem na to uwagi, 2 tyg temu odpalilem profiler i przyspieszylem FW firmowego 4x. Nie mowcie mi prosze ze Java i C# sa wolne. To czy sa czy nie zalezy tylko od osoby ktora pisze w tym jezyku i nie wmowicie mi ze jest inaczej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie mowcie mi prosze ze Java i C# sa wolne. To czy sa czy nie zalezy tylko od osoby ktora pisze w tym jezyku i nie wmowicie mi ze jest inaczej. Zgadzam sie ale napisz identyczny program w Java i C# i zobacz roznice. Co do optymalizacji to przewaznie jak cos skoncze to staram sie przejechac po tym profilerem ![]() No i niewiem jak jest dokladnie w Java ale w C# jest chyba wieksza mozliwosc manipulacji pamiecia (using, unsafe *pointers, itd) a w javie tego niema ;( Cytat C# jest nieprzenosny -- wybierz Jave. A wlasnie ze jest, i to bardziej niz Java ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Porownanie wydajnosci Javy, C++ i C#
http://www.tommti-systems.de/main-Dateien/...benchmarks.html (trzeba chwile odczekac bo na stracie laduje sie reklama, ktora przyslania test :/) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam ten benchmark,
dodam tylko .Net Framework 1.1.4322 (Microsoft ® Visual C# .NET Compiler version 7.10.3052.4), ciekawe jak to wyglada na 2.0. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż wiele osób twierdzi iż java/c# sa wolne. Myśle że Ace ma racje i głowna odpowiedzialność spada na programiste. Ważna jest optymalizacja i odpowiednie rozplanowanie(osobiscie optymalizuje np. skrypty php walcząc o kazdą ms.
![]() Wg. mnie jezykami przyszłosci bedą te najbardziej elastyczne, najbardziej przenośne a jednocześnie z najprostszą składnią. Myślę że do tego w najbliższym czasie będzie dążył chociazby Microsoft pracując nad c#. Intel zapowiedzial, że za ok. dwa miesiące prowadzi kilkudziesięciordzeniowe procesory więc problem prędkości maszyn wirtualnych zostanie w pewnym sęsie zmiejszony i programisci oraz firmy tworzące oprogramowanie coraz czesciej będą się przenoscić na prostrze rozwiazania(skoro efekt ten sam a różnicy nie widać to po co przepłacać, zawracac sobie glowe typami zmiennych, przeciekami pamieci itp.). Oczywiście c++ nadal będzie triumfował przy tworzeniu opogramowania "wyższego rzędu" tj. gier, aplikacji do obróbki grafiki 2d i 3d czy systemów operacyjnych. Wszystkie małe i średnie programiki zdominuje java i c#. -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a Perl?? co jest bardziej przyszłościowe Perl czy php
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a Perl?? co jest bardziej przyszłościowe Perl czy php Python ![]() A na serio to: php . |
|
|
![]()
|
|
Elo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pewnie, że nie, z 90 % z nas pisze w Cpp, C#, java, delpi itp
|
|
|
![]()
|
|
ale chyba najwiecej piszecie w c albo w c++
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a Perl?? co jest bardziej przyszłościowe Perl czy php Gdzieś czytałem, że Perl już wymiera. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chyba najwiecej piszecie w c albo w c++ ![]() ![]() A idź mi z tym badziewiem. Nie znosze cholerstwa tak samo jak IE ![]() Jeśli chodzi o mnie to Java a w niedalekiej przyszlości też Python. No i oczywiści php plus cała reszta XHTML, CSS, JavaScript, XML (te ostatnie to językaki programowania ciężko nazwać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 03:10 |