![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie w biosie ustawić hasło by przed załadowaniem systemu należało najpierw podać hasło, a dopiero system by sie odpalał ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
user password lub supervisior password
jest jeszcze setup password (wpisywane przy wejściu do setupu) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stawiłem haslo w user password lub supervisior password. Zapisałem zmiany - Save & EXIT. Ale nie pomogło. Przy starcie systemu nie ma prosmy o haslo z biosu :-(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2006 Skąd: Konin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ŹLE się zrozumieliśmy.
Nie chodzi mi o hasło do biosu, ale jak wyraźnie napisałem na początku rozmowy o hasło, o które komputer spyta przed uruchomieniem systemu. Ustawia sie to gdzies w BIOSIe /miałem kiedyś coś takiego na kompie/ tylko nie pamietam już gdzie sie to ustawia. Przy WIN XP to nie ma znaczenia, ale przy 98 to duże zabezpieczenie przed wścipskimi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:10 |