![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zdarza się że bolą was plecy ? Jaką postawę przyjmujecie przed komputerem ?
Ja nawet nie wiem kiedy , upłynie 5 minut i jestem pochylony do przodu ( bliżej monitora nad klawaturę) i po kilku godzinach nie mogę wytrzymać na plecy ... chyba zacznę sie pilnować bo jest niedobrze ! ![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesto koduje z brzuchem na lozku - lapek, wifi - i moze byc
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zakupić sobie klęcznik za kilkadziesiąt złotych. Bardzo dobrze się na tym siedzi, a dodatkowo wymaga, by trzymać proste plecy. Po tych kilku godzinach siedzenia nie boli ani "dolna część ciała" ani plecy.
No i do tego sport ![]() -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś pracowałem z laptopem na łóżku... lecz nie sprawdziło się. Było za ciepło i ciągle bolał brzuch.
A ludzie z MACami to nie wiem jak wytrzymują. Ja omało się nie oparzyłem o tego ich MAC booka w sklepie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja polecam jednak sposób z łóżkiem. Warto zadbać o taki stolik - coś ala stolik na śniadania do łóżka. Jak masz zaprzyjaźninego stolarza to zrobi Ci taki wynalazek z resztek płyty za 10-20 zł.
Co do pleców to sam mam często ten problem. Jeśli pracujesz na stacjonarnym to proponuję umieścić wysoko monitor wtedy siłą rzeczy nie można się garbić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Proponuję zakupić sobie klęcznik za kilkadziesiąt złotych możesz mi to pokazać? bo kojarzy mi się tylko ten z kościoła, a nie mogę sobie wyobrazić pracy na nim ![]() a co do bólu pleców, to polecam ćwiczenia - nie tylko pozbędziesz się bólu ale odświeżysz umysł -------------- no tak allegro - ale nawej jakbym to zobaczył, to i tak myślałbym, że nie o tym piszecie ![]() muszę to gdzieś wypróbować Ten post edytował gszesiek 16.10.2006, 13:44:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.01.2006 Skąd: pionowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz na allegro klecznik i bedziesz mial.
super sprawa, polecam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do klęcznika to nie musi być koniecznie tak różowo.
Mojej dziewczynie wysiadały kolana, mnie plecy bolały bardziej niż na badziewnym krześle. Suma sumarum pozbyliśmy się tego. Chociaż faktem jest że sporo osób sobie klęcznik zachwala. Jak jest możliwość to polecam najpierw wypróbować. -------------------- emiker
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mnie czasami już dupa boli od siedzenia.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też mam klęcznik i powiem tak, nadal się garbie przed kompem, ale nie nachylam ba nawet częściej sobie przypominam że mam siedzieć prosto. Pozatym klęcznik ma jeszcze jedną bajeczną funkcję, jest niesamowitym podnóżkiem jak się siedzi na fotelu i ogląda tv
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam sie nad tym klęcznikiem ... takie dobre recenzje zbiera. Może do klecznika jeszcze sobie jakieś radyjko dokupię
![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednak polecam monitor z Pivotem i fotel profilowany. To mój zestaw i nic mnie nie boli.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:58 |